AĞRI´DA BÖLGE ARAŞTIRMA HASTANESİ KURULUYOR

AĞRI´DA BÖLGE ARAŞTIRMA HASTANESİ KURULUYOR

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi: "Çalışmalarımız tamamlandığında Ağrı ikinci basamak sağlık kuruluşu statüsünden 3. basamak sağlık kuruluşu statüsüne yükselmiş olacak.

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, sağlık alanındaki çalışmalarına işaret ederek, "Çalışmalarımız tamamlandığında Ağrı ikinci basamak sağlık kuruluşu statüsünden 3. basamak sağlık kuruluşu statüsüne yükselmiş olacak. Bunun diğer adı ise Bölge Araştırma Hastanesidir." dedi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran seçimleri sonrasında Ağrı´nın sağlık sorunlarındaki iyileştirmeleri yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Sağlık alanındaki araştırma raporlarının Sağlık Bakanlığına sunulduğunu, bakanlık yetkilileri ile istişarelerde bulunulduğunu aktaran Çelebi, Ağrı´nın sağlıkta basamak atlayacağını söyledi.

Ağrı´da sağlık alanında önemli iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"24 Haziran seçimleri sonrasında 400 Yataklı Devlet Hastanemiz tüm poliklinikleri ile birlikte hizmet vermeye başladı. Hastanemizde eksikliğini hissettiğimiz alanlarda kısa sürede önemli adımlar attık. Anjiyo ünitesi sorununu çözdük, eğitimleri tamamladık ve kısa süre içerisinde anjiyo ünitesini açacağız. ESWL (Böbrek Taşı Kırma) ünitesini kurarak Ağrılı hemşehrilerimizin il dışına çıkmasının önüne geçtik. Bunun yanı sıra yoğun bakım ve yeni doğan çocuk gibi önemli ünitelerin sayılarını arttırdık. İl genelinde doktor sayımızı arttırmanın yanı sıra kemoterapi ve obezite merkezlerini kurduk."

- "Ağrı 3. basamak sağlık kuruluşu statüsüne yükselmiş olacak"

Seçim sonrasında 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin müjdesini de verdiklerini hatırlatan Çelebi, şunları kaydetti:

"Şimdi Ağrı´nın sağlık sektörünü, çok daha ileri bir seviyeye taşımaya hazırlanıyoruz. Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız çalışmalar ile Tıp Fakültesi, 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile 450 yataklı Ağrı Devlet Hastanesinin afili çalışabilmesi üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Ağrı ikinci basamak sağlık kuruluşu statüsünden 3. basamak sağlık kuruluşu statüsüne yükselmiş olacak. Bunun diğer adı ise Bölge Araştırma Hastanesidir. Bölge Araştırma Hastanesi statüsü olacak olan Ağrı Devlet Hastanesinde, sevk sayısı minimum düzeye indirilmiş olacak. "

Ağrı´nın sürekli olarak doktor eksikliği sorunu yaşadığını söyleyen Çelebi, bunun sebeplerini araştırdıklarını vurguladı.

Çelebi, "Bir çok doktor arkadaşımız ile bu konuyu görüştük. Ağrı´da görev yapan doktorlarımıza yönelik yaptığımız araştırmaları raporlaştırdık. Bu raporu Sağlık Bakanlığımız ile paylaştık. Araştırmalarda doktorlarımızın konaklama sorunu yaşadığına dair tespitlerimiz oldu. Doktorların daha uzun süre Ağrı´da kalabilmesi için öncelikli olarak lojman yapılması için girişimlerimizi başlattık. Herhangi bir aksaklık olmaması durumunda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin temeli ile  Ağrı´da doktorlar için lojman inşaatının da temelinin atılmasını hedefliyoruz." dedi.(aa)



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52