AĞRI`DA BİRLİK BULUŞMASI

AĞRI`DA BİRLİK BULUŞMASI

Ağrılılar Barış?ı ve Birlikteliği Haykırdı

Ağrı Valiliği’nin koordinasyonunda düzenlenen “Büyük Ağrı Buluşması Şenliği” kent merkezi ve ilçelerle ile Türkiye’nin değişik kentlerinde yaşayan Ağrılıları Balık Gölü’nde buluşturdu.
Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Gölü’nün hem turizme kazandırılması, hem de Ağrılıların kaynaşması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakamlıklar, Merkez ve İlçe Belediyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Basın kuruluşları destek verdi.
Taşlıçay ilçe sınırlarında bulunan Balık Gölü`nde düzenlenen şenliğe Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Milletvekilleri Kerim Yıldız ve Fatma Salman, Ağrı`da bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 5 bin kişinin etkinlikte Ağrı’nın yöresel yemekleri Halise, Abdigör Köftesi ile Kavurma ve Döner yemeği ikram edilirken, katılımcılar Valiliğin 100 kişilik korusu, dengbejler ve yerel sanatçıların verdiği konserle eğlendiler.
Şenlikte konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, terör sorunu nedeniyle huzura hasret kalan topraklarda artık, şenliklerin ve coşkunun yaşandığını kaydetti.
Tekinarslan, Kadınların, çocukların, erkeklerin, Ağrılısı, Iğdırlısı, Erzurumlusuyla Türkiye`nin her yerinden gelen Ağrılılarla herkesin huzur içinde beraber olduğunu, hasret giderdiğini, huzur ve mutluluk içinde eğlendiklerini söyledi.
Bölgede yaşayan insanların terör belasından dolayı yıllarca acı çektiğini ancak dağlarda artık birlik, beraberlik, huzur ve neşe olduğunu ifade eden Tekinarslan, bu birlikteliğin binlerce yıl eskiye dayandığına dikkati çekti.
Tekinarslan, şöyle devam etti:
"Burada yaşayan çok güzel insanlarımız var biz neden bu güzel zenginliği değerlendirmiyoruz dedik. Hemşehrilerimizle sivil toplum kuruluşlarımız ve belediyelerimizle bir araya geldik. Balık Gölü`nde büyük bir Ağrı buluşması şenliği yapmaya karar verdik. Buradaki vatandaşlar, `Artık kavgadan, gürültüden bıktık, yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerinin tadına varalım` dediler. Biz de böyle bir organizasyon yapmayı uygun bulduk. Ortak çabalar ile vatandaşlarımızla burada buluşmayı gerçekleştirdik. Bu heyecanı ve mutluğu görmek herkesten önce bana mutluluk ve heyecan veriyor. Yıllarca bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar fakat her türlü kışkırtmalara ve dış mihraklara rağmen Türkiye`nin her yerinde bugün Ağrılılar gittikleri yerin insanlarıyla hala evlilikler yapıyor, iş kuruyor. Hala birbirlerinin cenazesinde ağlayıp, düğünlerinde gülüyorlar. Bu birlikteliğimiz hepimizin çabalarıyla inşallah binlerce yıl daha devam edecek."
"Bu millet doğusuyla, batısıyla acıya doydu artık"
Vali Tekinarslan, " Yeterince acı çektik. Bugüne kadar hepimiz acıya doyduk. Türkiye`nin doğusu, batısını ayırt etmeksizin söylüyorum. Doğu ne kadar acı çektiyse bu terör belasını ne kadar hissettiyse batıdaki insanlarımız da bunu kat be kat hissetti. Her türlü dış mihraklara rağmen birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyoruz. Allah bir daha buralara kavgayı, gürültüyü, zorluğu ve şiddeti göstermesin. Ben devletin buradaki valisiyim ve sizlerin hizmetinde bir devlet görevlisi olarak arkadaşlarımla birlikte güzel birlikteliklerin kapısını aralamayı gerekli gördük” diye konuştu.
Tekinarslan, “Bizler Ağrılılar, ne kadar barış ve kardeşiliğe, birliğimize sahip çıkarsak inanın o kadar kalıcı olacaktır. Dağları, yaylaları görüyorsunuz. Hepimize yer var. Özgürce içerisinde bebeklerimizi, çocuklarımızı büyüteceğimiz yaylalarımız, ovalarımız var. İçinde medeniyetlerimizi geliştireceğimiz şehirlerimiz var. Burada hepimize yer var. Hiç birimizin diğerinden zorla almasını gerektirecek bir mülk yok” ifadelerini kullandı.
Vali Tekinarslan, Suriye`de, Mısır`da, Afganistan`da dökülen kanın tamamının Müslüman kanı olduğuna işaret ederek, "Eğer bizler bu coğrafyada hep birlikte başımız dik, onurlu, güçlü bir yaşamı sürdürürsek, inanın dünyanın bütün mazlumları ve Müslümanları, geceleri yattığı yerden sabah uyanacağından emin olarak yatacaktır. Türkiye`nin varlığı bütün mazlumlara ve Müslümanlara güçtür ve dayanaktır. Bunun temelinde de sizler varsınız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar söylenen Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekerken, çeşitli su sporları dalında yarışmalar düzenlendi. 



Anahtar Kelimeler: AĞRI?DA BİRLİK BULUŞMASI
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32