AĞRI`DA BDP EŞBAŞKAN ADAYLARI BASIN`IN KARŞISINDA

AĞRI`DA BDP EŞBAŞKAN ADAYLARI BASIN`IN KARŞISINDA

Sırrı Sakık Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, "30 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. Hiçbir dönem şiddete prim vermedim" dedi.
Sakık, bir Otelde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.
Ağrı`yı halkla inşa etmek için göreve talip olduklarını anlatan Sakık, belediyede sadece eş Başkanlar, belediye meclis üyelerinin değil halkla birlikte çalışacaklarını söyledi.
Seçilirse milletvekiliğini bırakacağını ifade eden Sakık, "30 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. Hiçbir dönem şiddete prim vermedim. Ben bu halkın emrine amadeyim. Halkım bana ne zaman git derse o zaman giderim. Artık Ağrı`nın bir ferdi olarak burada olacağım. Biz bu kentin yaralarını sarmaya geldik" dedi.
Sakık şöyle devam etti:
"Buraya geldik. Bu halkın emrindeyiz. Yaralı bir kente geldiğimizi biliyoruz. ve bu yaralı kentin yaralarını nasıl birlikte sarabiliriz. Yani Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ihmal edilmiş, en yoksul kent olarak gördük. Ama çaresiz değiliz. Her halükarda bir çare üreteceğiz. Birlikte olacağız. Bunun için geldik buraya. Eğer vekilliği bırakıp buraya geliyorsak bir nedeni vardır. Bu kent bu yaşamı hak etmiyor. 12 yıllık bir iktidar dönemi var. Bu kent bütün milletvekilliğiyle, belediye başkanlığıyla iktidarı tercih etmesine rağmen ama ne yazık ki kenttin sorunlarına cevap vermeyen projeler yapılmış. Şimdi bunları nasıl birlikte inşa edebiliriz. Nasıl yeniden bir kaynak bulabiliriz.
Bunları önümüzdeki günlerde hep birlikte oturacağız, konuşacağız. Biz ilk geldiğimiz Gün de söyledik. Belediye de sadece eş başkanlar, sadece belediye meclis üyeleri değil, gerçekten ayrımcı bir tavır içerisinde olmayacağız. Halkımızla birlikte yürüteceğiz, şeffaf olacağız. İlin sorunlarını, acil olan sorunlarını yani şuan da gerçekten il yaralı ve ciddi bir kanama geçiriyor. O kanamayı nasıl durdurabiliriz. Yani onu hep birlikte konuşacağız. Onları tartışacağız. Yani şimdi bakın buradan doğal Gaz geçiyor ama kent faydalanmıyor. Kentin Hava kirliliği dorukta. Su sorunu dorukta. Alt yapısı bir bütün olarak iflas etmiş bir noktada. Hala köylerde uygulanan o KÖYDES projeleri ne yazıkki kentimizde bunlar uygulanıyor. Yani alt yapısı olmayan bir kentte siz gelip makyaj amaçlı yolları asfaltlamak, imar konusunda aynı sıkıntılar yaşanıyor. Bu şehir bu boyutuyla çok emek isteyecek ve çok çaba isteyecek bir kent. Ben bu konuda umutsuz değilim. Biz ilk önce bu kanamayı durduracak projeleri hayata geçireceğiz."

Bir kardeşlik hukuku oluşturacaklarını anlatan Sakık şöyle devam etti:
"Bizim dışımızda zaman zaman buraya gelip kenti yönetiklerinde yani şehirde bir terör estirileceği noktasında spekülatif haberlerin olduğunu üzülerek görüyüruz. Ben 30 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. Ve yanı başımızdaki Muş’tan da vekilim. Hiçbir dönem şiddette prim vermedim. Anadolu mozaiği benim ilimde oluşur. Hiçbir gün bir halka kimliğinden dolayı bir tek söz söylenmemiştir. Burada da söyletmeyiz. BDP olarak biz bu konudaki hassasiyetimizi zaten biliyoruz. Ben bu halkın emrine amadeyim. Halk için geldim. Ben görev adamıyım. Görevim olduğu için buraya geldim. Ben vekilliği onun için bırakıp buraya geliyorum. Halkım bana ne zaman git derse o zaman giderim. Ben bu halkın emrindeyim. Ben buradayım. Ben bu şehrin artık bir ferdiyim. Ben artık Ağrılıyım. Bu kentin bir ferdi olarak burada olacağım. Biz bu kentin yaralarını sarmaya geldik."
Sakık, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54