Ağrı´da Aile Destek Merkezi kadınlara gelir kapısı oldu

Ağrı´da Aile Destek Merkezi kadınlara gelir kapısı oldu

.

- Ağrı Valiliğince kurulan Aile Destek Merkezi, kadınlara hem el becerilerini geliştirme hem de ürettiklerini pazarlayarak gelir elde etme imkanı sağladı 
- Ağrı Valisi Işın:
-"Erkek egemen bir toplumu biz kabul etmiyoruz. Erkek ve kadının hayatı birlikte paylaştığı bir toplumu arzu etmekteyiz"
- Aile Destek Merkezi kursiyerlerinden Bozyel:
- "Ailemize ekonomik destek sağlamak amacıyla burada toplanıyoruz. Tekstil üzerine, mutfak takımı ve nevresim takımları yapmayı öğreniyoruz. Bir eve ne lazımsa burada üretip çabalıyoruz"
Ağrı Valiliğince geçen yıl ekim ayında açılan ve kadınlara yönelik çeşitli alanlarda beceri kurslarının düzenlendiği Aile Destek Merkezi (ADEM), kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede Ağrılı kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayan önemli bir merkez olarak öne çıktı. 
Merkezde düzenlenen kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, dikiş ve el sanatları atölyesinde yaptıkları, nevresim takımları, tekstil mutfak ürünleri ve çeyizlik eşyaların satışını yaparak gelir elde etme imkanına kavuştu. 
Kadınlara düzenlenen sosyal ve kültürel aktivitelere katılarak, toplum baskısından kurtularak sosyalleşme imkanı da sunan merkez, çok sayıda kadın için yeni ufuklar açtı.
- "Erkek egemenliğini kabul etmiyoruz"
Ağrı Valisi Musa Işın,  yaptığı açıklamada, kadınların toplumsal gelişimde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 
Bu bilinçle kadınların toplum hayatının her alanında aktif hale gelmesi için ciddi düzenlemeler ve yatırımlar yapıldığını, bunlardan birisinin de Aile Destek Merkezleri olduğunu ifade eden Işın, şunları kaydetti: 
"Ağrı´da da Aile Destek Merkezi kurulmuştur ve yenileri kurulmaya devam edilecektir. Bütün mahallelerde Aile Destek Merkezleri kurup kadınlarımızın hem sosyalleşmesini sağlamak hem ekonomiye katkılarını arttırmak hem de ailelerine ekonomik olarak girdiler sağlamalarını temin etmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu merkez sayesinde kadınlarımız, aile ekonomilerine katkıda bulunmakta ve sosyal bir ortamı paylaşmaktadırlar. Kadınlarımız, bu zamana kadar gizli kalmış niteliklerini ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak için ciddi bir fırsat elde etmiş bulunmaktadırlar. Biz de kadınlarımızın toplumda olması gereken yere gelebilmesi için valilik olarak bu güne kadar bütün girişimlerimiz yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."
Işın, toplumda kadınların el üstünde tutulması ve onlara gerekli değerin gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, "Kadınlarımız inşallah toplumda hak ettikleri yere en kısa sürede geleceklerdir. Erkek egemen bir toplumu biz kabul etmiyoruz. Erkek ve kadının hayatı birlikte paylaştığı bir toplumu arzu etmekteyiz" dedi. 
- Merkeze 100´e yakın kadın devam ediyor 
Ağrı ADEM Koordinatörü Esra İnanlı Yalpa da merkezlerinin kuruluş amacının kadınları sosyalleştirmek ve onlara el işi becerilerini geliştirip gelir elde etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 
Merkeze halen 100´e yakın kursiyerin devam ettiğini belirten Yalpa, "Kadınlarımız, genel olarak iş imkanı olsun diye ev tekstili üzerine çalışıyor. Burada çok güzel bir ortam var. Bazen kursiyerlerimiz de biz de evlerimize gitmek istemiyoruz. Bütün personelimiz kadın olduğu için kursiyerlerimiz, eşleri itiraz etmeden rahat bir şekilde gelebiliyor. Toplumun her yerinde kadınlar var. Güçlü kadınların olduğu toplumlar daha çok güçlüdür. Kadınlara maddi ve manevi her anlamda destek olunmalı" diye konuştu.
- "Ailemize ekonomik destek sağlıyoruz" 
Ağrı ADEM kursiyerlerinden Cevahir Bozyel, 4 aydır merkezde düzenlenen kurslara katıldığını ifade ederek, "Ortamımız çok güzel. Ailemize ekonomik destek sağlamak amacıyla burada toplanıyoruz. Tekstil üzerine, mutfak takımı ve nevresim takımları yapmayı öğreniyoruz. Bir eve ne lazımsa burada üretip çabalıyoruz" dedi.
Zeynep Yayar ise kadınlar olarak sadece 8 Mart´larda değil, yapılan bu gibi çalışmalarla her gün hatırlanmak istediklerini dile getirdi. 
Açılan merkezin kendilerine çok büyük faydası olduğunu belirten Yayar, şunları söyledi: 
"Bu sayede hem sosyal hem de maddi konuda kadın daha da güçleniyor. Kadınların daha da güçlenebilmesi için devlet böyle bir imkan sağlamış. Bu aile destek merkezlerini kadınların hizmetine açan herkese çok teşekkür ediyoruz. Kadınlar, hayatın temel taşıdır. Kadınlara sahip çıkılmalı. Bütün kadınlar çok değerliler. Geleceğin yöneticilerini ve siyasetçilerini de yetiştirenler kadınlardır. Böyle aile destek merkezleri başka şehirlerde de açılmalı, kadınlara bu tür imkanlar tanınmalı."
- "Evlerimizde de üretime başladık" 
Yayar, ADEM´de elde etikleri becerinin, kendilerini üretip para kazanan hale getirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Bu kursun bize çok getirisi oluyor ve yeni ürünler yapmayı öğreniyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar da ediniyoruz. Evlerimize dikiş makineleri aldık ve burada yaptığımız işi evlerimizde de yapıp ürünlerimizi satıyoruz. Yakın bir zamanda, büyük bir sergimiz olacak ve bunun için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Zamanımızın çoğunu burada geçiriyoruz. Büyük bir heyecanla sergimize bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımız, burada yaptıkları ürünleri de dışarıya satıp para kazanıyorlar. Buradaki malzemelere ve kumaşlara da para vermiyoruz. Bütün malzemelerimiz devlet tarafından karşılanıyor." (AA)
/resimler/2016-3/8/1957175359468.jpg
 
/resimler/2016-3/8/1959208330539.jpg
 
/resimler/2016-3/8/1959565987514.jpg
 
/resimler/2016-3/8/2000286925602.jpg
 
/resimler/2016-3/8/2002089740155.jpg
 


  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27