Ağrı Belediye Başkanı Sakık, basın mensuplarıyla buluştu

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, basın mensuplarıyla buluştu

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kentteki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının muhabirleri için düzenlenen kahvaltıda konuşan Sakık, 30 yıldır aktif siyasetin içisinde olduğunu, bölgedeki yaşantıyı çok iyi bildiğini söyledi.

Ağrı`da gördüğü yoksulluğu hiçbir yerde görmediğini ifade eden Sakık, şöyle konuştu:

"İnsanın ruhunu çürüten bir yoksulluk var burada. Ne yazık ki bugüne kadar bu yoksulluk Türkiye ve Kürt halkıyla paylaşılmamış. Bu konuda bizim de merkezi hükümetin de günahı var. Bir özeleştri biz bunu Türkiye gündemine taşıyamamışız. Eminim ki Türkiye`de metrekare başına yoksulluk düşen kentlerden biri Ağrı`dır. Yoksulluğun bu kadar doruklarda olduğu bir kent yoktur. İşte böyle bir yoksullukla mücadele ediyoruz. Hiç kimse bizi sadece bir belediye penceresinden Ağrı`dan değerlendirmemelidir. Göreve başladığımda Türkiye`de iç barışın önemine dikkat çekmiş ve bu kentin sorunlarının bütünlük içerisinde çareler aranması gerektiğini belirtmiştim. Sorunlara çare aramak adına buradayım. Bu çalışmalarımız sürüyor."

Belediyeye ve kente büyük haksızlıklar yapıldığını savunan Sakık, belediyeyi korkunç bir borçla devraldıklarını anımsattı.

Belediyenin esnafa çok borcu olduğunu söyleyen Sakık, "Türkiye de esnafa belki bu kadar borçlu belediye sadece Ağrı Belediyesidir. Yani 23 trilyon civarında esnafa borç var. Ama ne borcu olduğunu hala çözemedik" dedi.

Birçok firmanın Ağrı`da ihaleye katıldığını ve ihalelerin büyük bir kısmının hayali olduğunu öne süren Sakık, yapılan ihalelerin ve banka teminatlarının hepsinin hayali olduğunu iddia etti.

Sakık, şöyle devam etti:

"Eğer biz 2 bin yoksul aileyi tespit edebilirsek, bunun kaynağını bir yerlerden bulurum. Biz her ay bu yoksulların evine ulaşmalıyız. Biliyoruz birçok eve tek lira para bile girmiyor. Ailelerin büyük bir kısmı göçebe olarak yaşıyor.  2 bini zorladılar 3-4 bin oldu. Böyle olunca biz havlu attık. Kent çok yoksul. En son 4 bin aileye yardım sunduk ama baktık altından çıkamıyoruz. 4 bin kişiye yardım ediyorsunuz 14 bin kişi size düşman oluyor. Burada böyle bir gelenek var çok yoksul da varlıklı da yardım talep ediyor."

Ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını da anlatan Sakık, bu noktada yaşanan keyfi yaklaşımlara son vereceklerini ifade etti.

Başkanlığa seçilirken kentte çok kalacağını söylemediğini kaydeden Sakık, sözlerine şöyle devam etti:

"Mega projeler sunacağımı söylemedim. Bizim tek bir sözümüz vardı, "size yalan söylemeyeceğiz" ve "paranızı çalmayacağız" dedik. Bu kentte gelip kaldığımda bulanıyorum. Niye bulanıyorum? Her gün belediye ile ilişkisi olmayan yüzlerce insan geliyor. Kent kültürü yok. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu belediyeden ne talep ediliyor bilmiyor. Arkadaşlarıma `ben burada belediye başkanı olarak kalsam da zaman zaman yanınızda olacağım` demiştim. Siz proje üreteceksiniz ben kaynak bulacağım. Gelip buralarda oturup günü bunalımla geçirmeye ne sağlığım ne de yaşım el verir." (AA)



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23