AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI AÇILDI

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI AÇILDI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde, akademisyen ve öğrencilerin bilimsel araştırma yapabilecekleri 5 yeni laboratuvar açıldı.

AİÇÜ Tıp Fakültesi’nde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için hazırlıklara başlandı. Yeni eğitim öğretim yılında AİÇÜ kampüsünde ilk kez öğrenim görecek olan Tıp Fakültesi öğrencileri için araştırma yapabilecekleri teknolojik ve teknik donanıma sahip araştırma laboratuvarları hizmet verecek.

AİÇÜ Tıp Fakültesi binasının inşaatı devam ederken yeni dönemde öğrencilerin uygun şartlarda araştırma yapabilecekleri laboratuvarlar Fen Edebiyat ve Eczacılık Fakülteleri bünyesinde açıldı. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Anatomi Laboratuvarı, Eczacılık Fakültesi’nde ise Histoloji ve Embriyoloji Öğrenci Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Öğrenci Laboratuvarı, Biyokimya Öğrenci Laboratuvarı ve Fizyoloji Öğrenci Laboratuvarı kuruldu.

Kurulan laboratuvarla birlikte AİÇÜ, teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarına 5 yeni laboratuvar daha ekledi. Tıp Fakültesi bünyesinde başta akademisyen, öğrenci ve araştırmacıların bilimsel çalışmalarına ciddi ivme kazandıracak olan laboratuvarlar, Ağrı’nın sağlık alanındaki ihtiyacını karşılayacak bir araştırma merkezi özelliği taşıyor.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim ÖZGÜL, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK ile yeni kurulan laboratuvarları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT yaptığı açıklamada, birinci sınıf öğrencileri ile beraber Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdükleri öğrenimlerine gelecek yıldan itibaren Ağrı’da devam edeceklerinin müjdesini verdi. Prof. Dr. KARABULUT, “Modern eğitim araçlarıyla donatılan derslikler ve son teknolojiye uygun araştırma laboratuvarlarımızla öğrencilerimize daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kurulan araştırma laboratuvarlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, “Vatandaşlarımızın sağlık alanındaki ihtiyaç ve taleplerini biliyoruz. İnşallah en kısa sürede Tıp Fakültemizin binasını da hizmet verecek duruma getireceğiz. Ağrı’nın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha çok çalışıp, vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda sağlık hizmeti sunacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ağrı’yı sağlık kenti yapmak için sadece üniversiteye değil tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “Sağlık

alanında devletimizin Ağrı’da yaptığı yatırımları, üniversitemizde gerçekleştireceğimiz bilimsel ve tıbbi çalışmalarla taçlandıracağız” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR ise AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un destekleri ve Tıp Fakültesi Dekanlığının yoğun çalışmaları neticesinde 2023-2024 eğitim- öğretim yılında öğrencilerin, Tıp Fakültesi bünyesinde eğitimlerine başlamaları için Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gerekli onayın alındığını belirtti.

Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. SAYIR, “Fakültemizde gerekli eğitim öğretim alt yapısı oluşturulmuştur. Özellikle Temel Tıp Bilimleri için gerekli laboratuvar malzemeleri ve cihazları ile modern tıp eğitimine uygun en son teknolojiye sahip cihazlar alınmıştır. Mikrobiyoloji, Anatomi, Histoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve diğer dersler için tüm laboratuvar uygulamaları için gerekli olan cihazlar ve teorik dersler için gerekli donanım sağlanmıştır” diye konuştu.

Tıp Fakültesi binasının, Prof. Dr. KARABULUT’un yoğun çabaları neticesinde finansal alt yapısının ve ihale süreçlerinin tamamlanarak hızla yükselmeye başladığını belirten Prof. Dr. SAYIR, desteklerinden dolayı Prof. Dr. KARABULUT’a ve Tıp Fakültesi personeline teşekkür etti.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32