AĞRI REKTÖRÜ KARABULUT´TAN AÇIKLAMA

AĞRI REKTÖRÜ KARABULUT´TAN AÇIKLAMA

.

Haber. Atillâ Koç

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr.Abdulhalik Karabulut, konuşmasına bu hafta sınava giren öğrencilere başarılar dileyerek başladı.

YKS,Ağrı ilinde 12.000 kişi sınava girdi.

19-22 Haziran 2019 tarihlerinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 4.Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimler Kongresi düzenlenecek. Çarşamba günü saat onda kongrenin açılışı olacaktır. Bütün bölgedeki bilim insanlarımız kongreye davet ediyoruz. Kongremize yaklaşık üç yüz bildiri sunulacak, on farklı ülkeden bilim insanı katılım sağlayacak. İki yüzden fazla bilim insanı temel ve uygulamalı bilimler, hakkında bildiriler sunacaklardır. Bilime önemli katkılar sunulacak olan kongre, üç gün sürecek güzel bir tartışma ortamı oluşturulacaktır.

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimler Kongresine, İtalya, Almanya, Malezya, Kırgızistan, Azerbaycan,Türkmenistan, Fransa, Arap ülkeleri katılım sağlayacaktır.

Bugüne kadar yapılan üç kongremizde İbrahim Çeçen´in sahip olduğu otellerde yapıldı. Dördüncüsü ise Ağrı ilinde gerçekleşecektir. Kongreye çok fazla bildiri sunulmuş olup bildiriler bilim adamları tarafından değerlendirilerek 300 sayısına indirilmiştir.

Kongrenin Antalya değil de Ağrı´da yapılmasının sebepleri;

? On bir yıllık bir üniversite olmamız.(Genç Bir Üniversiteyiz)

? Genç ve dinamik bir akademik kadromuzun olması.

? Araştırma Merkezi olması

? Yaşanabilir Bir Kampüs´e sahip olmamız.

-Doğayla barışık bir üniversite olması .

Bilim adamları Ağrıya geldikleri zaman şehir ile ilgili kafalarındaki olumsuz düşünceler yerini olumlu düşüncelere bırakacaktır. Diğer bir değişle Ağrımızın tanıtımını sağlayacağız.

Son bir yıl içinde üniversitemizi anlatacak olursak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ?Engelsiz Erişim Ödülleri´nde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi büyük bir başarı göstererek, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasından 3´ünci sırada yer almayı başardı.

Bu kapsamda bu yıl ikincisi düzenlenen ?Engelsiz Erişim Ödül Töreni´nde ?Engelsiz Üniversite Bayrakları´, ?Engelsiz Program Nişanları´ ve ?Engelli Dostu Birey´ olmak üzere üç ayrı kategoride ödüller dağıtıldı. Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni´nde,Üniversitemiz en çok bayrak alan üniversiteler sıralamasında üçüncü oldu. Üniversitemizin 4 birimi 3 kategoride 11 ödül aldı.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. YektaSaraç ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın ZehraZümrüt  Selçuk´tan ödülleri almıştır

Bir diğer önemli çalışmamız, Dijital Dönüşüm projesi kapsamında yer alan sekiz üniversiteden biri olduk. Üniversitemizin ?Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısı? ve Pilot Üniversiteler İmza Törenine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Fuat Oktay´ın teşrifleriyle gerçekleştirilen ?Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi? tanıtım toplantısına YÖK Başkanımız Prof. Dr.  Yekta Saraç, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, YÖK yetkilileri, projedeki pilot üniversitelerin rektörleri, bölgedeki yirmi  üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katılmıştır. Atılım yapan bir üniversiteyiz.

-Üniversitemiz Spor´da büyük başarılar elde etmiştir. Son altı ay içinde Türkiye birinciliği, ikinciliği ve Balkan Şampiyonasında spor dallarında birinciliğimiz var.

-?Uluslararası Farmafikir? yarışmasında ?PharmaGo´ isimli projesiyle birincilik ödülünü alan Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencimiz Furkan ÇOLAK vardır.

-?IV. Rusça Olimpiyatlarında? Rus Dili ve Edebiyatı Öğrencilerimizden Büyük Başarı gerçekleştirmişlerdir. Ceren DAĞTEKİN Türkiye Genelinde A1 seviyesinde 1.Candan İNAL ise  Türkiye Genelinde B1 seviyesinde 2. Olmuştur.

Yeni atılım yapan bir üniversiteyiz. Antalya yerine Ağrıyı seçtik. Şehrin tanıtımına büyük katkısı olacaktır.

Kongre süresince Ağrı´nın tanıtımı için gezi programı yapılacaktır. Ağrı önemli bir tarihi  geçmişe sahip. Nuh´un Gemisiyle, dirilişi sembolize eden bir ilimiz. İnsanlığın yeniden doğuşuna şahitlik eden önemli bir serhat şehridir. Ağrı Dağı gibi kutsal bir dağa sahiptir.

İshak Paşa Sarayı gibi önemli bir yapıya sahip olup, Topkapı Sarayından sonra en muazzam Osmanlı Sarayıdır. Meteor Çukurunu gezdireceğiz. Önemli bir değerimiz olan Ahmet-i Hani gezilecek.

Ağrı Dağı ve Nuh´un Gemisi önemli bir ikilemdir. Ekim ayında V. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh´un Gemisi Sempozyumu, Eylül ayında Fuat Sezgin Kültür ve Bilim Tarihi temalı bir sempozyum olacak. Bilim adına dolu dolu bir yıl geçilecektir.

Kitabı Mukaddes´te Nuh´un Gemisi Ağrı´da olduğu bildiriliyor. Batılı insanlar, Hıristiyan ve Yahudiler için Ağrı Dağı çok önemlidir.Bölgemiz terörden temizlenmiş önemli bir bölge ve il olmuştur.

Öğrenciler tercih döneminde neden Ağrı´yı seçsinler sorusunu yönelten TRT Erzurum Radyosu Spikerine, Rektör Karabulut şu beyanda bulunmuştur. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin öğrenciler tarafından tercih edilmesi gerektiği Sayın Karabulut belirtmiştir. Üniversitemiz, kaliteyi esas almış,Doğayla iç içe bir kampüs ve insan odaklı bir üniversiteyiz.Üniversitemiz bünyesinde

-Altı Fakülte

-Dört Yüksekokul

-Altı Meslek Yüksekokul

-Üç Enstitüyle

Öğrenci kabul ediyoruz.Çok iyi bir üniversiteyiz. Hem akademik kadro hem de kampüs koşulları bakımından önemli bir bilim yuvasıdır. Gelişime açık bir üniversiteyiz.

İlk kez bizim dönemimizde Ağrı´da Tıp Fakültesi açılmıştır. Eğitimlerini Atatürk Üniversitesinde almaktalar. Bu yılda öğrenci alacağız. Dördüncü yılında bu öğrenciler Ağrı´da eğitim görecekler.

Akademik kadro;18 Profesör, 31 Doçent, 130 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 450 akademisyenle iyi bir üniversite eğitimi vermekteyiz.İlçelerde çok güzel dizayn edilmiş fakültelerimiz ve Yüksekokullarımız var. Doğubayazıt´ta yer alan kampüsümüz Batı´da üniversite olabilecek bir yerleşkeye sahip.Üç bölümüz aktif idi.Şimdi altı bölüm aktif oldu.

Patnos´ta çok güzel bir kampüsümüz var geçen yıl ilk kez iki bölüme öğrenci aldık.Bu yıl üç bölüme öğrenci alacağız.toplam beş bölüm olacak.

Eleşkirt´teki yerleşkemizde de eğitim devam etmekte.Vakıf destekli bir devlet üniversiteyiz.İlçemizdeki ve ilimizdeki üniversitemiz Ağrılı işadamları tarafından yapılmıştır. Eleşkirt´teki bölüme ?Hayvansal Çiftlik Yöneticilik?ünvanı aldık.Bu Türkiye´de ilk ve tektir.

Sivil Havacılık bölümünü açtık. İslami İlimler Fakültesinde yeni bir bölüm açtık. Eğitim dili yüzde yüz Arapça olacak. Ve öğrencilerimizde yabancı olacaktır. Bu da Türkiye´de ilk ve tek olacak.

Ağrı önemli bir üniversite kentidir.Öğrenciler için yurt sorunu yoktur.Öğrencileri Ağrıya bekliyoruz.



  • BIST 100

    9755,63%0,64
  • DOLAR

    32,52% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2445,09% -2,16
  • Ç. ALTIN

    4091,31% -1,96

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27