AĞRI İL ÖZEL İDARESİ KESENİN AĞZINI AÇTI

AĞRI İL ÖZEL İDARESİ KESENİN AĞZINI AÇTI

İl Özel İdaresi´nden Ağrı Kent Ormanı´na 2,5 milyon TL´lik destek

Güneykaya Kayak Merkezi´ne büyük revizyon yolda

Ağrı Valisi Musa IŞIN´ın Başlattığı Bir Proje Daha Hayata Geçiyor.

Şehir merkezi Gazi Mahallesinde yapımına 2015 yılında başlanan, bu yıl içerisinde de bitirilmesi planlanan, halkın sosyal ve dinlenme ihtiyacına cevap verecek olan Ağrı Kent Ormanı´na İl Özel İdaresi, 2,5 milyon TL mali destek vererek katkıda bulundu. Ağrı Valisi Sayın Musa Işın´ın girişimleriyle projelendirilen Ağrı Kent Ormanı, Orman Müdürlüğüne ait olan 25 dönümlük arsanın üzerine kuruldu. Toplam bütçesi 13.5 Milyon Lira olan projeye, Vali Musa IŞIN´ın girişimleriyle Serhat Kalkınma Ajansı(SERKA) 3 Milyon, Ağrı İl Özel İdaresi 2.5 Milyon, DAP İdaresi Başkanlığı 3 Milyon, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise 5 Milyon lira katkıda bulundu.

Nehir ıslah edilerek nostaljik köprüler kurulacak

Kent Ormanın yanından geçen nehrin, kent parkıyla bütünleştirileceği ve üzerine iki adet nostaljik köprünün yapılacağı alan, önemli bir sosyal ve kültürel aktivite merkezi olacak. Fiziki altyapısı önemli ölçüde tamamlanan Kent Ormanı, ailelerin sosyal ihtiyaçları karşılayacak herşey düşünülerek projelendirildi. Bin 100 çam ağacının dikildiği alanda; sosyal tesis, mesire alanı, dinlenme bankları, 3 çeşme, 200 tuğla mangallık, 200 kamelya, 2 çocuk parkı, mescit, seyir kuleleri, otopark ve çok sayıda piknik masası bulunuyor.

İsmi değişebilir

Projenin hazırlanması, ihalesi ve yapım aşamalarını yakından takip eden Vali Musa Işın, ?İnşallah burası faaliyete geçtiği zaman çok mükemmel bir yer olacak. Yıllardır atıl vaziyette bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan 25 dönümlük arsa üzerine inşa edilen Kent Ormanı, Ağrı için önemli bir yaşam ve cazibe merkezi olacak. İsmi ?Kent Ormanı´ olarak geçiyor ama ben buna itiraz ediyorum. Sitemizde açacağımız anket ile buranın adını belirleyeceğiz. Bu Selahaddin Eyyubi mi, Ahmed-i Hani Hazretleri mi ya da başkası mı olur ona halkımız karar verecek. Şehrimize ve halkımıza şimdiden hayırlı olsun? ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi desteklerini sürdürecek

Kent Ormanı´nın Ağrı için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci, ?ailelerimizin, insanlarımızın sevdikleriyle birlikte güzel ve kaliteli zaman geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri nezih bir yer olacak. Valimiz Sayın Musa IŞIN´ın talimat ve destekleriyle hayata geçirdiğimiz bir proje olan kent parkımız, insanlarımızın günübirlik sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bir sosyal yaşam merkezi olacağı gibi aynı zamanda ilimize de değer katacak bir projedir. Şehrimiz için kurum olarak üzerimize düşenleri yapmaktan mutlu oluyoruz. İl Özel İdaresi şehrin çehresini değiştirmek için her alanda çalışmalarını ve desteklerini sürdürüyor? şeklinde konuştu.

ÖTE YANDAN,
Ağrı Valisi Musa Işın ve beraberindeki heyetin geçen Çarşamba günü incelemeler yapmak üzere gittikleri Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi, kapsamlı bir revizyondan sonra önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanıyor. Konuyla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı´ndan teleseli ve telesijen uzmanı Hasan Sağlam ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığından Teknik Personel Mustafa Sağlam, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci´yi ziyaret ederek bir toplantı yaptı.

Yol haritası konuşuldu

Uzun zamandır atıl durumda olan Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi´nin yeniden faal duruma gelmesi için yapılan toplantıda çalışmalar hakkında yol haritası konuşuldu. Eleşkirt Kaymakamı Abdülkadir Okay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Adsay´ında katıldığı toplantıda; Kayak tesisinin durumu, teknik ve hukuki şartname, imar, kayak tesisinin enerjisi, maliyet ve arazi hakkında detaylı bilgiler ortaya koyuldu.

Güneykaya Kayak Merkezi yeniden ayağa kalkacak

Güneykaya Kayak Merkezinin revizyon çalışmalarından sonra bölgenin gelişmesine olumlu katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci, ?kayak tesisimizin uzun zamandır işlevsiz olması bizleri üzüyordu. Kış turizminin potansiyel değer taşıdığı ilimizde kayak merkezinin olmaması veya olan tesisimizin atıl durumda olması söz konusu olamazdı. Mevcut Güneykaya Kayak Merkezi´ni yeniden ayağa kaldırmak için oldukça istekli ve heyecanlıyız.  Tesisimizin kaliteli ve modern bir tesis olması için ulusal yâda uluslararası firmalar ile çalışacağız. Ağrı´nın büyük ve kaliteli projelere ihtiyacı var. İlgili ve alanlarında uzman arkadaşlarımızın gerekli teknik bilgileri doğrultusunda adımlarımızı atacağız. İnşallah hayırlı olacaktır? ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Haziran´da başlıyor

İl Özel İdaresi´nde gerçekleşen toplantıdan sonra Güneykaya Kayak Merkezi´nde saha araştırmalarında bulunan Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığından teleseli ve telesijen uzmanı Hasan Sağlam ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı´nın Teknik Personeli Mustafa Sağlam, yapılacak olan tesisin ulusal kayak yarışlarına uygun olacağını belirtti. Tesis işinin teknik kısmıyla ilgilenen Hasan Sağlam, ?valilik talimatları doğrultusunda malzemesi birinci derece olacak bir tesis inşa olunacak. Gayet modern olacağını söyleyebilirim. Kayak merkezi bitirildiği takdirde Ağrı´da kalmak için önemli bir seçenek olacak? şeklinde konuştu.

Bin 600 metrelik telesiyeji, orta ve zor pistleri, oteli, kafeteryası, açık otoparkı ve sosyal aktivite alanlarının olacağı tesisin çalışmalarına Haziran ayında başlanacak. Kayak severlerin uğrak noktası olacağı belirtilen tesisin 3 pisti olacak. 40 metre genişliğinde olan pistlerin ortalama uzunluğu yaklaşık 5 bin metreyi bulacak.

Bölge Ağaçlandırılacak

İl merkezine 40 km uzaklıkta bulunan kayak tesisinin bitiminden sonra fırtına ve rüzgâra karşı alan ağaçlandırılacak. Revizyon aşamalarından sonra kayak tesisinin bölgenin sosyo-kültürel yapısını ciddi etkilemesi düşünülüyor. Proje hakkında konuşan Eleşkirt Kaymakamı Abdülkadir Okay, ?İlçemiz ve ilimiz için büyük bir proje. Tüm bölgenin gelişmesini harekete geçirecek bir çalışma olacak. Üniversite öğrencilerimizin, gençlerimizin ve il dışında gelecek olan insanların seveceği bir yer olacak. Üzerimize düşünleri yapacağız? dedi. Haber: Erat Kocaoğlan

/resimler/2016-2/17/1108098619957.jpg



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54