Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Siber Güvenlik Semineri Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Siber Güvenlik Semineri Düzenlendi

.

Haber. Doğubayazıt Gazetesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve SERKA işbirliğiyle 16 ? 18 Ekim tarihlerinde yürütülecek olan siber güvenlik çalıştay ve eğitim programları kapsamında ?Siber Güvenlik Farkındalık Semineri? düzenledi. Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve üç gün sürecek olan etkinlikler çerçevesinde Eğitmen Alper Başaran tarafından akademisyen ve teknik personeli ile Ağrı´daki kurumların bilgi işlem personellerine yönelik siber güvenlik eğitimleri verilecek. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, dünyanın gelmiş olduğu noktada yılların, ayların ve günlerin ötesinde artık saatlerin ve dakikaların bile çok önemli olduğunu söyleyerek, gelişen teknoloji ve iletişim araçlarının çeşitliliğiyle bilgiye ulaşma hızında inanılmaz ilerlemeler sağlandığını ifade etti. Bu bakımdan, bireysel ya da kurumsal olarak elde edilen bilgi ve verilerin güvenliğinin sağlanmasının kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Karabulut, günümüzde siber güvenliğin, ulusal güvenlik bağlamında ele alındığını sözlerine ekledi.

Etik değerlere bağlı ?etik hacker? olarak isimlendirilen müessesenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, internet kullanımının insan hayatında kapladığı alan göz önüne alındığında, kişisel ve kurumsal verilerin güvenliğinin, alanında iyi yetişmiş, etik değerlere bağlı uzmanlar tarafından korunabileceğini ifade etti. Siber güvenlik konusunda düzenlenen seminer, çalıştay ve eğitimleri bu açıdan çok değerli bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Karabulut, eğitimlerin tüm kamu kurumlarından gelen ilgili personeller için faydalı olacağına inandığını söyledi. 

Siber Güvenlik Farkındalık Seminerinde konuşan Eğitmen Alper Başaran, dünya genelinde her gün milyonlarca siber saldırı yapıldığı söyledi. Yapılan siber saldırıların küresel ekonomiye yılda triyon dolarlarca zarar verdiğini söyleyen Başaran, internet kullanan herkesin bir şekilde siber saldırılara maruz kalabileceğini ifade etti. İnsanların mail adreslerinin ve sosyal medya hesaplarının nasıl ve ne tür yöntemlerle hacklendiğine dair açıklamalarda bulunan Başaran, siber saldırılara karşı korunma yollarından bahsetti. İnternette kullanmış olduğumuz hesapların şifrelerinin kimseyle paylaşılmasının en önemli kural olduğuna ve hesaplarımıza şifre belirlerken en az sekiz karakterli olmasına dikkat etmemiz gerektiğine dikkat çeken Başaran, kaynağını bilmediğimiz casus programların bilgisayarımıza veya telefonumuza indirildiği takdirde kişisel verilerimizin çalınabileceğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Eğitim programları Eğitmen Alper Başaran tarafından, Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarlarında devam edecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan personellere ise siber güvenlik alanında sertifika verilecek.

/resimler/2018-10/17/0823148725722.jpg

/resimler/2018-10/17/0823270757159.jpg

 



  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

Egazete


  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43