AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENCİLERE ORYANTASYON EĞİTİMİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENCİLERE ORYANTASYON EĞİTİMİ

.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2015-2016 eğitim - öğretim döneminde kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon (uyum) eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT, akademik ve idari personeli ile farklı bölümlerdeki birinci sınıf öğrencileri katıldı. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, 2007´de kurulan üniversitenin kısa bir zamanda fiziki, akademik, idari ve öğrenci sayısı bakımından önemli bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Oryantasyon eğitimi ile üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerin yükseköğrenime kolayca adapte olmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. ASLAN, öğrencilere, ?Hedefiniz her zaman Ay´a gitmek olsun. Ay´a gidemeseniz de Samanyolu´nda bir yerde kalırsınız. Hedeflerinizi yüksek tutun? tavsiyesinde bulundu.

Günümüzde bilgi, bilim ve ilimin insanların parmakları ucunda olduğunu kaydeden Prof. Dr. ASLAN: ?İstediğiniz yerde, istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak bizim hedefimiz, endişemiz ve düşüncemiz siz kardeşlerimize bir bilginin nerde, nasıl, niçin alınacağını nerde, nasıl ve niçin kullanacağını öğretebilmektir. Bunu yapabilmişseniz inanıyorum ki siz ülkede ve dünyada çok başarılı bireyler olabilirsiniz. Çünkü bu ülkenin teminatı, geleceği sizlersiniz. Her biriniz gelecekte ülkemizin değişik köşelerinde farklı hizmetler sunacaksınız. Önemli olan bu sıralarda almış olduğunuz bilgi ve donanımla kendinizi geliştirmeyi tercih edip sergilemeniz. Bunun için bu sıralar çok önemlidir. Dünya, kısa sürede çok büyük değişikler gösteriyor. Bu değişikliklere ayak uydurmak zorundayız. Her zaman hedefiniz karanlığa küfretmek, sövmek ya da bağırmak değil; karanlık gördüğünüz yerde bir mum yakmak ve ışık saçmak olsun? diye konuştu.

Oryantasyon eğitimi ile öğrencilerin üniversitelerini daha yakından tanıma imkanı bulacaklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT, öğrenciliği döneminde yüksek lisansın ne demek olduğunu dördüncü sınıfta öğrendiğini, kendi döneminde yaşanan bilgi eksikliğini şuan ki öğrencilerin yaşamaması için oryantasyon eğitimini başlattıklarını söyledi.

Prof. Dr. POLAT: ?Öğrenci arkadaşlar, bilinçli bir eğitim - öğretim süreci geçirsinler. Bu süreçte hangi problemle karşılaşacaklarsa onları önceden görerek çözümler üretsinler. Biz de bu kapsamda onlara bir vizyon gösterelim, ufuk çizmelerine yardımcı olalım. İnanıyorum ki ömrünüzün en önemli dört yılını burada geçireceksiniz. Bu dönem ne kadar iyi geçerse hayatınızda da o kadar başarılı ve mutlu olursunuz. Oryantasyon eğitimi fikrini ortaya attığımızda bize öncülük eden, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan DEMİRAYAK, üniversiteye ilk adımlarını atan öğrencilerin güzel bir dört yıl geçirmeleri için çalıştıklarını, böylece hep birlikte çok güzel başarılara imza atacaklarına inandıklarını kaydetti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halil ZEHİR, öğrencilere otomasyon kullanımı, uzaktan eğitime erişim, iş imkanları ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

Oryantasyon eğitimi kapsamında seminer veren Öğr. Gör. Candan KOÇAK, yapılan eğitimin amacının öğrencilerin üniversiteyi yakından tanımalarına imkan sağlamak ve karşılaşabilecekleri problemleri çözmede katkı sunmak olduğunu dile getirdi. 

/resimler/2015-10/14/0955471002767.jpg



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32