AĞRI GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALAETTİN ASLAN EMITT FUARINI KALEME ALDI

AĞRI GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ALAETTİN ASLAN EMITT FUARINI KALEME ALDI

.

EMITT FUARI VE AĞRI

Tüm iller gibi Ağrı'da kendini tanıtmak ve göstermek için fuara giderken her yönü ile hazırlık yapmıştı. Yine kafile Başkanı Vali Musa Işın ve yine kafilede ben sizler için yaşananları, yapılanları, çalışmaları, eksiği ile fazlasıyla ve anılarımı sizlerle paylaşmak istedim.

İstanbul Beylikdüzü ilçesinde gerçekleştirilecek olan EMITT Turizm fuarına Ağrı'da kafile Başkanı Vali Musa Işın,AK Parti Milletvekili Cesim Gökçe, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, Türk KONFED Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Mehmet Akbaş, Ağrı Gençler Birliği Spor Kulüp Başkanı Mahmut Yıldırım, Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç İle Ağrı'dan İstanbul'a yola çıktık. Hepimizde Ağrı'yı tanıtmak, anlatmak için Beylikdüzü'nde bulunan fuar alanına gittik.

HAYDİ BİSİMİLLAH

Yapılan açılışla tüm Türkiye'ye Ağrı'nın tanıtılması için bizlerde zevkle kollarımız sıvayıp Ağrı'yı tanımak ve görmek isteyen insanlara hizmet etmeye başladık. Biz sadece Ağrı'da gelen insanlar ile mücadele edeceğimizi düşünürken İstanbul'da yaşayan özelikle STK ve Dernek Başkanlarımız ve Ağrılı hemşerilerimiz bir anda kollarını sıvayıp bizimle hizmet etmeye başlamaları görülmeye değer bir tablo oldu. Bizleri son derece mutlu ettiği gibi yalnız olmadığımız da hatırlatmış oldular. Konu Ağrı ve Ağrılılar olunca nasıl kenetleniyoruz ve bir kez daha gösterildi.

İSHAK PAŞA SARAYI

Ağrı Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından finanse edilerek yaptırılan İshak Paşa Sarayı dekoru ve duvarlara yansıyan motifler ile dekor tablolar, ışık yansımaları saray temalı standın fuar alanın en köşesinde olması ayrı bir özelik kazandırdığı gibi seçilen motif, dekor ve ışıkların gelen ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çolak Abdi Paşa ve İshak Paşa kostümlerini giyen iki arkadaşın stant girişinde ziyaretçileri karşılaması ve hoş geldiniz sözleri inanılmaz bir etki gösterdi. Temamıza uygun kıyafetler ile hazırlanmış öz verili çalışan stant hostesleri inanın emekleri göz ardı edilemez düzeyde oldu. Hep birlikte ilk günü standın dizaynı, tanıtılması ve gösterilmesi için geçti.

HALİSE İKRAMI VE MUTLULUK

Ağrı Ümraniye Dernek Başkanı ve yönetimi her yıl geleneksel hale getirdiği Halise yemek kültürümüzü bu yıl da standımızın baş aktörü oldu. Orhan Baydar ve yönetim kurulunu bu anlamda canı gönülde tebrik ediyorum. Bu kadar zor şartlarda hazırlanan dünyanın ilk diyet yemeği olan Halise'yi İstanbul da hazırlayıp fuara getirip bize katkı sağlaması inanılmaz bir başarı oldu. Bir sonraki en çok ilgi çeken temamız ise Diyadin ilçemizde faaliyet gösteren jeotermal firmamızın yetiştirdiği sera domatesleri oldu. Sera da yetişen taze ve güzel domatesler ziyaretçilerimize ikram ederken ne kadar güzel yedikleri gözlerinden belli oldu. Bu kararı veren idarecileri ve sera yönetimini bir kez daha tebrik etmek istiyorum .

MARKALAŞAMAMIŞIZ

 Bir türlü markalaştırmasını beceremediğimiz organik olan Ağrı Bal'ı ise tanıtımımıza tahminimden çok katkıda bulundu. Bundan sonra ben ve bütün idarecilerin hemen organik olan Ağrı balının tanıtılması ve markalaşması için büyük bir çaba göstermesi gerektiği gibi herkesi ayaklandırmamız gerektiğine inanıyorum. Diyadin Kaymakamlığının organize ettiği ve dünyada ender rastlanan etnobotanik bitkilerini kitaplaştırarak bize ulaştırıp ilk defa standa tanıtım yaparak bizlerin ellerini güçlendirdiği gibi bütün ziyaretçilerin inanılmaz dikkatini çekti. Bu bitkilerin sadece Diyadin ilçemizde yetişmesi bir şans olduğu gibi bugüne kadar bilinmemesi ve tanıtılmamsı ise ayrı şansızlık olduğuna inanıyorum. Bu bitkileri inceleyen projelendiren biyoloji öğretmeni Hilal Atılgan kitaplaşmasını sağlayan Diyadin kaymakamı Mekan Çeviren'e katkılarından dolayı bütün Ağrı adına şükranlarımı sunup bir ilki başardılar ancak devamını da beklediğimi belirtmek istiyorum.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin standı eğitim ve öğretim alanında yaptıkları, fiziki yapısı ve yerleşkesinin yanı sıra tanıtım broşürleri ile kitapçıklar ve tanıtım materyalleri ile gelen ziyaretçilere güzel hediyeler sunmamıza yardımcı oldu.

 KINA DÖVMESİ İLE ŞAŞIRTTIK HERKESİ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün geçmişte günümüze kadar ninelerimiz, annelerimizin ve gelinlerimizin yaptığı kına nakış( Henna dövme) işlemesinin bu fuarda ilk defa gelen ziyaretçilere sunulması ziyaretçiler tarafında beğenilmesi ve son derece mutlu etti. Kına nakışı yaptırmak isteyen bayan ziyaretçilerimizin girdiği o uzun sırada mutlu bekleyişleri bence herkes tarafından görülmesi gereken bir tabloydu.

Bu unutulmaya yüz tutmuş ve yeni nesillerin anımsamadığı kına nakış işlemesini tekrar hatırlatmaları güzel bir olay ancak bunun daha çok tanıtılması ve özelikle Ağrı'da da yayılması için çalışmaların yapılmasının bizzat rica ediyorum.

VALİ KOMUTAN GİBİ

Vali Musa Işın bu standı en ince detayına kadar inceleyip,fuar alanına gelen ziyaretçilerin bizim standımıza gelmesi için inanılmaz çaba gösterip bir komutan edası ile sabahtan akşama kadar günlerce usanmadan yorulmadan ve bıkmadan öz verili çalışma ve yönetmesi ne kadar Ağrı aşığı bir insan olduğunu bir kere daha biz Ağrılılara gösterdi. Gelen siyasetçileri, bürokratları, Sivil toplum Örgütlerini ve Başkanlarını kapıda karşılaması ikram da bulunması.  Ağrı'yı tanıtan kitap broşür ve hediyeleri verdikten sonra misafirleri uğurlarken yüzündeki sevinç ve tebessümü her Ağrılının görmesini ne kadar çok isterdim anlatamam. Vali Işın, Gelecek EMITT fuarında Ağrı'nın eksikliklerinin giderilmesi, ilimizin bayanlarının geleneksel yöresel kıyafetlerin bu olmadığını ve önümüzdeki yıllarda bunların hazırlanması ve giderilmesini istedi.

Ağrı'yı ve Ağrılıları en üst seviyede nasıl tanıtacağımız ve ilimiz turizm sektöründe nasıl bir Pazar bir koridor açacağımız. Yeni ürün, yeni yitecek ve yeni materyallerin hazırlanması için hemen çalışma başlatmamızı belirtti.

NEDEN İLGİ ODAĞI OLDUK

Belki fuar tarihimiz boyunca ilk defa Valisiyle, Vekiliyle, Siyasetiyle, STK'sıyla, Derneğiyle, İş adamıyla, vatandaşıyla ve basınıyla dört gün boyunca sabahtan akşama kadar bıkmadan usanmadan fuarda stant alanında gelen Bakanları, İl Valililerini, Milletvekillerini, STK'ları, vatandaşları, basın mensuplarını hepsini kapıdan karşıladık. Halise ve domates ikram ettik misafirlerimizin ikramlarımız yerken ki mutlulukları yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyordu.

Fuar boyunca yaklaşık 12 bin kişiye halise ikram ettiğimizi söyleyen Ümraniye Ağrılılar Dernek Başkanı Orhan Baydar beni şaşırttığı kadar da mutlu etti.

TEŞEKKÜRLER

Geçen yıl Nuh'un gemisi konsepti ile en iyi tasarım ödülünü alan ve bu yıl da ödülü anlam kılan İshak Paşa Sarayı standı ile centilmenlik ödülünü alan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut ve personelini kutluyorum.  EMITT fuarında maddi ve manevi katılılarından dolayı Vali Musa Işın beyefendiye, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, Türk KONFED Eczacı Mehmet Akbaş, Ağrı Gençler Birliği Spor Kulüp Başkanı Mahmut Yıldırım, Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç, Ümraniye Ağrılılar Dernek Başkanı Orhan Baydar, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Nuri Aydemir, İstanbul Ağrılılar Dernek Başkanı Nihat Adan, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, Ankara'nın saygın bürokratlarından Adnan Şimşek, isimleri aklıma gelmeyen İstanbul ve dışındaki Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Fuarın tanıtımında bizleri bir an bile yalnız bırakmayan bütün basın mensubu kardeşlerime, bizi ziyarete gelen Bakanlarımıza, değerli iş adamımız Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziosman Paşa Kulüp Başkanı Seyit Ateş, Anadolu Ağrılılar Federasyon Başkanı Mustafa Acar, Dünyaca ünlü boksörümüz Adem Kılıççı,Marmara Bölgesi Ağrılılar Federasyon Başkanı Mustafa Acar, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ve emek harcayan bütün personeline, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde Atmaca Grup Sunny Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca bütün heyetimizi ağırlaması ve göstermiş olduğu misafirperverlik ve bizleri fabrikasını gezdirmesi bizleri son derece onurlandırdı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

/resimler/2016-2/19/0904266524371.jpg

/resimler/2016-2/19/0904396993382.jpg

/resimler/2016-2/19/0904552462470.jpg

/resimler/2016-2/19/0905323869598.jpg

/resimler/2016-2/19/0905466057227.jpg

/resimler/2016-2/19/0906084338891.jpg

/resimler/2016-2/19/0906269026889.jpg

/resimler/2016-2/19/0906454652137.jpg

/resimler/2016-2/19/0906595277360.jpg

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54