AĞRI DERNEKLERİ FEDERASYONU SES GETİRDİ

AĞRI DERNEKLERİ FEDERASYONU SES GETİRDİ

Akademisyenlerin Yoğun İlgisi Dikkat Çekiciydi.

Federasyon Çalıştayı Canlı ve Heyecanlı Geçti
Doğu Beyazıt Haber
Yönetim Kurulunda Sağlık Bakanlığı eski genel müdürlerinden İdris Yaşar, Prof. Dr. Zeki Taştan ve Av. Abdullah Koç’un da bulunduğu Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Eskişehir’de bir toplantı gerçekleştirdi. Eskişehir Rixos Otelde gerçekleşen buluşmaya, Türkiye’nin her yerinde yaşayan çok sayıda Ağrılı katıldı.
Ağrı dışından gelen hemşerilerimizin, çalıştaya yaptıkları katkı dışında ayrıca uzun zamandan beri göremedikleri hemşerilerle karşılaşınca çok memnun oldular ve bu toplantıdan ziyadesiyle keyif aldılar.
Eskişehir’deki Ağrı buluşması, özellikle gurbette yaşayan hemşerilerimiz için bir hasret giderme ortamı da yarattı. Katılımcılar, bu vesile ile bir an bile olsa Ağrı’daki eski yaşamlarını hatırladılar, hatta bazı katılımcılar sunumları sırasında ta çocukluklarına kadar giderek geçmiş anılarını anlattılar, böylece salonda duygusal anların da yaşanmasına vesile oldular.
Toplantıya prof. ve doçent düzeyinde onlarca Ağrılı akademisyenin katılmış olması, başta gazetemizin başyazarı Mehmet Koç olmak üzere çok kişiyi hayretler içinde bıraktı. Çünkü bu kadar Ağrılı profesör varken, bunlardan hiç birinin Ağrı IC Üniversitesinde görevli olmaması aslında çok düşündürücüdür. O sebeple bu değerlerimize sahip çıkmadığımız takdirde özellikle Ağrı’daki resmi kurumlarda kendimizi yabancı hissetmeye daha uzun süre devam edeceğiz.
Çünkü geçtiğimiz yıl yapılan Rektörlük seçimlerinde hiçbir Ağrılı aday ortaya çıkmamıştı. Çünkü Prof. Selahattin Salman ve tıp kökenli Prof. Dr. Çetin Kotan dışında bu düzeyde Ağrılı akademisyen yok sanmıştık. Çok şükür ki öyle değilmiş. Neyse konuyu dağıtmadan asıl meseleye dönelim.
Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu, bir süreden beri yapmaya çalıştığı böylesi faaliyetler ile bir taraftan Ağrı’nın sorun ve sıkıntılarını tespit etmeye gayret ederken öte yandan da Ağrı dışında yaşayan hemşerilerimizin de adeta bir envanterini çıkarıyor.
Özellikle İdris Yaşar ve Zeki Taştan’ın fiili katkılarıyla Ağrılıların, yoğun olarak yaşadığı yerlerde yapılan böylesi etkinlikler, öncelikle Ağrılıların biri birilerini tanımalarına vesile oluyor. Nitekim toplantı esnasında anlaşıldı ki halen Eskişehir’de yaklaşık 30 bin dolayında hemşerimiz yaşıyor. Bazı köylerin nüfusunun nerede ise tamamı Ağrılıymış. Buradaki bir başka güzellik ise hemşerilerimiz biri birlerine destek oluyorlar, üstelik tamamının da ekonomik ve sosyal durumu gayet güzel.
Eskişehir’deki toplantıda Ağrı için yoğun bir çalışma yapıldı. Oluşturulan komisyonlar, Federasyonun yol haritasını belirlediler ve bundan sonra yapılacak faaliyetler bu yol haritasına göre şekillenecektir.
Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonunun bu çalışmaları olumlu seyrettiği için, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, yıllık izinde olduğu halde tatilini keserek bu çalıştaya katkı sunmak üzere o da gelmişti. O nedenle her zaman savunduğumuz ve savunmaya devam edeceğimiz gibi mümkün olduğunca İl Müdürlerinin tamamı Ağrılılardan atanmalıdır. Zira Ağrılı bürokratların daha sorumlu davranacakları, halk için yararlı hizmetler üreteceklerine inanıyoruz.
Eskişehir toplantısında ilçelerin toplantıdaki varlığı da sıklıkla espri konusu oldu. Katılımcıların çoğunluğu Patnoslu olduğundan bu hemşerilerimiz epey havalara da girdiler. Doğu Beyazıt’ı ise Başyazarımız Mehmet Koç, İşadamı Ahmet Keskin, İşadamı Metin Öztürk ve yarı Doğu Beyazıt yarı Diyadinli olduğunu söyleyen Av. Abdullah Koç olmak üzere toplam 3,5 kişi ile temsil edildiği anons edilince samimi espri ve gülüşmelere neden oldu.
Katılımcılar, yapılan organizasyon sebebiyle İdris Yaşar ve Zeki Taştan’a, ayrıca sponsorluk yapan iş adamlarımız Patnoslu Cemil Nazlı ve Keşiş köylü ( Ağrı) Köylü Fevzi Kabul ile son gün çiftliğinde kendilerini ağırlayan hemşerimiz Ahmet Keskin’e teşekkür ederek Eskişehir’den ayrıldılar.



Anahtar Kelimeler: ağrı dernekleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31