AĞRI BELEDİYESİNDEN SERT AÇIKLAMA

AĞRI BELEDİYESİNDEN SERT AÇIKLAMA

AĞRI BELEDİYESİ YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA TETİKÇİ MEDYA İLE DİSK AĞRI ŞU ANKİ YÖNETİCİSİNE SERT BİŞ YANIT VERDİ

BASINA VE KAMUOYUNA

Ağrı Belediyesi´nden yalanlama

DBP´nin yönetime geldiği ilk günden bu yana havuz medyası ve hükümetin hedefinde olan Ağrı Belediyesi, Takvim gazetesinin "İşçilerin ücretlerinin verilmediği" yönündeki manşetini yalanladı.

Ağrı´da 2014 yılında 2 kez yapılan yerel seçimlerin ardından DBP´nin kazandığı belediyeye yönelik AKP medyasının karalama kampanyası sürüyor. Provokatif ve saldırgan yayınları ile bilinen Takvim gazetesinin bugün manşetten verdiği "Sırrı´nın ağrısı büyük" başlıklı haberde işçilerin maaşlarının ödenmediği için eylem yaptıkları iddiasına Ağrı Belediyesi´nden yalanlama geldi. Söz konusu habere dair yapılan yazılı açıklamada, 16 işçinin sigortasız çalıştırıldığı iddiasının asılsız olduğu, işçilerin İŞKUR ve taşeron şirketlerden maaş aldığı ve sigortalarının yatırıldığı belirtildi. 
Alacaklar AK PARTİ´den kalma
DBP´li belediye yönetiminin göreve geldiği günden bu yana hiçbir işçinin bir kuruş ücretinin dahi kalmadığının belirtildiği açıklamada, alacakları olan işçilerin AK Parti´li eski belediye yönetiminden kalma alacakları olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Emeğin kutsal olduğunu bilen bir gelenekten geliyoruz. Yönetim anlayışımızı ve çalışmalarımızı da bu çerçevede sürdürmekteyiz. Emekçilerin sosyal, ekonomik ve özlük haklarının düzeltilmesi ve taşeronlaşma sistemine karşı duruşumuzu kamuoyu çok iyi bilmektedir. Geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz en büyük mücadele belediyede talana ve emek sömürüsüne ´dur´ demek; temel ilkemiz belediyeyi halkla ve tüm emekçileriyle birlikte yönetmek oldu. Belediye olarak bir çok alanda bu talan siyasetine son vererek belediyenin tüm imkanlarını Ağrı halkının hizmetine sunduk. Bizim dönemimizde tüm çalışanların maaşları ve alacakları zamanında ödenmiştir." 
´Hep beraber sorunu çözmeye varız´
Belediyenin devraldığı ilk andan itibaren işçilerin maaşlarının düzenli bir şekilde ödendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Geçmiş dönemde var olan alacaklarını iyi niyet çerçevesinde ele alıp ödeme kararı almamızdan sonra işçi ve emekçi haklarını bahane edip üzerimize gelen DİSK Ağrı yöneticileri ve onların hukukçuları iyi bilmelidirler ki bizler zorlu mücadeleler sonucu buralara geldik. İki seçim zaferinden sonra rövanş almak isteyen tetikçi medyayla birlik olup açıklamalar yapan DİSK Ağrı yönetiminin şu anki temsilcisini bu zihniyetle devam ettiği sürece muhatap almadığımızı hem kendisi hem de destekçisi olan tetikçi medya iyi bilmelidir. Asıl maksat emekçilerin haklarıysa hep beraber sorunu çözmeye varız. Ancak art niyetli çabalar, manipülatif haberler karşısındaki tutumumuz da bellidir. Bizler işçilerimizin haklarını seçildiğimiz ilk günden beri hep savunduk bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. İşçi kardeşlerimiz iyi bilmelidirler ki DİSK Ağrı yönetiminin şu anki yöneticisi ve hukukçuları bizim asla muhatabımız olmayacaklardır. Kendimiz de bu belediyenin birer emekçisi olarak direk muhatabımız işçi kardeşlerimizin kendisidir" ifadelerine yer verildi. 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28