AĞRI BELEDİYESİ DBP ve HDP İL EŞ BAŞKANLARI GAZETECİLERLE KAHVALTI TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİLER

AĞRI BELEDİYESİ DBP ve HDP İL EŞ BAŞKANLARI GAZETECİLERLE KAHVALTI TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİLER

Halkların Demokratik Partisi(HDP)yönetimi ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) yönetimi, Grand Cenas Otelde saat sabah 9 buçukta, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın toplantısı düzenleyen Ağrı parti yönetimleri, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kısa süren açıklamanın ardından kahvaltı yapan yönetim ve basın mensupları, kahvaltı esnasında da gündem değerlendirmesi, barış süreci ve Diyadin´deki çatışma ile ilgili konuları konuştu.
Toplantıya katılanlar arasında,
Ağrı Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Halef Keklik, Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Ağrı İl Eş Başkanı Özlem Demir, Halkların Demokratik Partisi(HDP) Meclis Üyesi Osman Ergin ve Halkların Demokratik Partisi(HDP) Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım yer aldı.
İlk açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı il Eş Başkanı Özlem Demir,
?En güncel haliyle ele alırsak, 7 Haziran seçimlerinden sonra tarihi bir sürece girdik. Bu tarihi süreçte, Kürtler kendi siyasi iradelerini ortaya koydular. Seçimlerde önümüze çıkan tablo buydu. Akp(Adalet ve Kalkınma Partisi) hükûmeti, iktidarını kaybetti. Topyekûn bir halk kavramı devreye koymuştur. Biraz bunun acısını çıkarmaya çalışıyor. Ağrı üzerinde de böyle bir imha politikası devrede. Biraz da bunun üzerine konuşalım, tartışalım,? dedik.
?Bu konuları basınla paylaşalım,? dedik. Çünkü yerel basının da baskı altında olduğunu biliyoruz. Bunların da farkındayız. Bu sebeple de sizlerle bir arada olmaya çalıştık.? Dedi.
HDP Meclis üyesi Osman Ergin ise, Demir´in ardından açıklama yapmak için doğruldu,
?Bugün burada bir milletvekilimiz, bir eş başkanımız da sizlerle beraber olacaktı. Yalnız aldığımız habere göre, dün saat 21 sularında iş yerlerinde ekmek üretmek üzere fırında bulunan ikisi çocuk bir yetişkin yaşta Diyadinli 3 sivil, bir tarama neticesinde katledildi. Kim ve kimler neden öldürüldüğü yanıtı bulmak üzere bugün bu toplantıda yer alacak olan vekiller, bu sabah Diyadin´e gittiler. Her ne kadar güçlü bir gerekçe ile bulunmalarının sebebini öz eleştiri olarak sizlere sunuyoruz.?
?Özgür medyanın yanındayız´
?Basınla bir araya gelerek, partimizin politikalarını, yaptıklarını ve yapacaklarını almak ve aldıklarını kamuoyu ile paylaşmak üzere bir etkinlik gerçekleştirmek için, partimizin Ağrı´da çok sıklıkla yapılmıyor olsa bile, zaman zaman yapıldığı da biliniyor.
Uzun uzun çözümler yapmayı, sizlerle isterim. Yalnız bunun bir hadsizlik olacağını düşünüyorum. Sizler günübirlik emekçilersiniz. Bunu biliyorum ve duyuyorum. Kimi haddini bilmeyenler gibi, ?haberi şöyle yazın, böyle çizin,? demek istemiyoruz. Medyanın kayıt ve koşul altına alınmadan çalışmalarını sürdürmelerinden yanayız. Özgür medyanın yanındayız. Bu çerçevede, size herhangi bir yönlendirici şey söylemeyi, gayri ahlaki bulduğumuz belirtmek isterim.?
?Anadolu ve Mezopotamya´nın bir daha ayrılmamasını gösteren bir kucaklaşma şeklidir´
Değerli Basın Mensupları, partimizin 7 Haziran seçimleri başarısının özeti nedir dense, Hdp´nin 7 Haziran başarısı, Anadolu ve Mezopotamya´nın bir daha ayrılmamasını gösteren bir kucaklaşma şeklidir, diyebiliriz.
Maalesef, binlerce kez maalesef, bu kardeşleşmeye kurşun sıkılmakta. Bu gerçeklik kanatılmak isteniyor. Bugün bir arada olmamızın sebebi de budur. Yeniden kan akıyor. Soyadları ne olursa olsun, adı ?barış? olan gerilla ya da askerler öldürülüyor. Bizler, parti olarak, son meclis toplantısında bu topraklar, bu kadim coğrafya, onurlu bir barışı hak ediyor. Öz Türkçesiyle, ?Savaşı yaptırmayacağız.?
?Başımız gözümüz üzerine. Biz, hazırız.´
?Ağrı, bunun en önemli örneğini açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse, çok az sayıda da olsa, ilerde altın harflerle gerçekleştirerek iki etkinlik yer alıyor. Savaşa karşı durmak için Diyadin ve Doğubayazıt´ta çadırlar kuruluyor. Nasıl olması gerektiğini gösteriyorlar. Bizler de bunu bedel ne olursa olsun yaygınlaştıracağız.?
?Başbakan istemese bile, erken seçime zorlanma gerçeği yer alıyor. Hiçbir örtü örtmeden Reis-i Cumhur erken seçim istiyor. Biz de diyoruz ki,? başımız gözümüz üzerine. Biz, hazırız.?
?Seçimden korkmuyoruz, yalnız seçimin kan akıtmak ile kullanılmasını kabul etmiyoruz. Parmaklar tetiklerden çekilerek, çatışmasızlık, müzakere ve Dolmabahçe´de kabulü görülen, ortak noktalarla uzlaşarak, insanlığa kazandırılmasını istiyoruz. ?Şeklinde ifade etti.
Basın açıklamasının ardından kahvaltı yapan yönetim ve basın mensupları, kahvaltıdan sonra otelden ayrıldılar. (Basından)

 



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23