DOĞUŞTAN ELLERİ OLMAYAN MUHAMMER ÖĞRETMEN ÇİZDİĞİ RESİMLERLE ÖĞRENCİLERİNE İLHAM VERİYOR

 DOĞUŞTAN ELLERİ OLMAYAN MUHAMMER ÖĞRETMEN ÇİZDİĞİ RESİMLERLE ÖĞRENCİLERİNE İLHAM VERİYOR

Alkan: "Ellerimin olmaması hayallerim için bir engel değildi. 6. sınıftan beri hedefim görsel sanatlar öğretmeni olmaktı. Şu an hedefimi ve hayalimi yaşıyorum"

Digor ilçesinde doğuştan elleri olmadan dünyaya gelen 27 yaşındaki Alkan, küçük yaşlarda resim çizmeye ilgi duydu. Okulda ve evde kendi imkanlarıyla resim çizmeye çalışan Alkan, 6. sınıftayken okula atanan görsel sanatlar öğretmeninin desteğiyle kendini geliştirdi.

Bu süreçte birçok tablo yapan, sergiler açan Alkan, geçen yıl Yüksekova Kuruköy İlkokulu/Ortaokuluna atanarak öğretmenlik hayalini gerçekleştirdi.

Yaşam azmiyle örnek olan Alkan, yaptığı çalışmalarla resim çizmeye ilgi duymalarını sağladığı öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Alkan, engelinin doğuştan olduğunu, çocukluğundan bu yana her şeyi kendi başına yapmaya çalıştığını söyledi.

Bu şekilde hem işlerini yaptığını hem de öz güven kazandığını dile getiren Alkan, "Resim yeteneğim okula başlamamla ortaya çıktı. İlkokul 1. sınıftan 6. sınıfa kadar kendi çabalarımla bir yerlerden bir şeyler görerek veya bir şeylere bakıp çizerek kendimi geliştirmeye çalıştım. İlk defa 6. sınıfta okula görsel sanatlar öğretmeni gelmişti. Onun da resim yeteneğimi keşfetmesiyle beraber resim yapmaya başladık. O süreçte Güzel Sanatlar Lisesine hazırlandım. Bu aşamada ilk kişisel sergimi de Kars'ta açtım." diye konuştu.

Çizimlerinde tüm teknikleri uyguladığını belirten Alkan, lise ve üniversite yıllarında da sergiler açtığını dile getirdi.

İlçeye atandıktan sonra öğrencilerin resim konusunda hevesli olmadığını fark ettiğini anlatan Alkan, şunları kaydetti:

"Ben okula geldikten sonra yaptığım resimleri ilk önce öğrencilerime gösterdim. Sonra öğrencilerle beraber oturup resim çizdik. Öğrencilerimle resim çizim teknikleri üzerine yoğunlaştık. Daha sonra onlara öz güven aşılamış oldum. Şu an hep beraber oturup ders boyunca resim yapıyoruz. Ellerimin olmaması hayallerim için bir engel değildi. 6. sınıftan beri hedefim görsel sanatlar öğretmeni olmaktı. Şu an hedefimi ve hayalimi yaşıyorum. Herkes istediği, hedeflediği başarıya ulaşabilir. Yeter ki istesin yeter ki azmetsin. Başaramayacağı hiçbir şey yoktur insanların. Ben de istedim başardım şu an. Yeni hedefler oluşturmaya çalışıyorum."

- "ÖĞRETMENLERİMİZİN ESERLERİNDEN İLHAM ALIYORUZ"

Öğrencilerden Menesa Diri ise öğretmeni sayesinde daha güzel resim çizmeyi öğrendiğini belirtti.

Resim çizmenin insanın hayal gücünü geliştirdiğini dile getiren Diri, "Öğretmenim resim çizmede çok yetenekli. Herkesin yapabileceği bir şey değil. En başta ben de yapamam diyordum ama öğretmenim böyle istekle, azimle yaptığını görünce ben de etkilendim. Öğretmenimizin eserlerinden ilham alıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Betül Çakto da öğretmenine teşekkür ederek, "Onun emekleri karşısında artık güzel resim çizebiliyoruz. O olmasaydı belki şu an resim çizemiyor olacaktık. Resimleri çok güzel. Özellikle at resmini çok beğendim." ifadelerini kullandı.(aa)



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32