ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN DEMİR, ''DOĞUBAYAZIT TEKRAR İL OLSUN'' ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMAYAN DERNEKLERİ TOPA TUTTU.

 ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN DEMİR,

HÜSEYİN DEMİR’DEN: TÜRKİYE’NİN TÜM İL VE İLÇELERİNDE YAŞANAN SAHTE DERNEK VE DERNEK BAŞKANI, KANAAT ÖNDERİ, İL VEYA İLÇENİN İLERİ GELENİ, AŞİRET LİDERİ KAVRAMLARINI ŞAHSİ EMELLERİ İÇİN KULLANAN SAHTEKÂRLARIN DUR DEDİ

KARTVİZİT BAŞKANLAR

 

Doğubayazıt il olsun çalışmalarına destek veren kaç tane sivil toplum kuruluşu var diye bakayım dediğimde birkaç tane olduğunu görünce şaşırdım.

 Acaba sadece bir kaç tane dernek mi var? Diye araştırınca resmi olarak faal olan dernek sayısı Ağrı geneli 267,Doğubayazıt’ta 32 dernek olduğunu görünce kaymakam arkadaşımın;

Hallahalla!, diyerek başladım ,MaşAllahMaşAllah diyerek sevindim, görüşmeleri bitirince vah ki ne vah! Dediği konuşma aklıma geldi.

Kaymakam bir arkadaşım anlatmıştı.

 Yeni görev yerinde, göreve başladığı ilk gün randevu talep eden 540 kişinin olduğunu görünce hallahalla!, diyerek epey şaşırdığını!

Randevu talep edenlerin isimlerine bakınca;

Falanca dernek başkanı,

Filanca dernek federasyonu başkanı,

Falanca kanat önderi,

Filanca aşiret reisi, ilçenin ileri geleni,

Filanca partinin ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi…

Diye listenin uzadığını görünce içinden, kendi kendine milletin derdiyle ilgilenen ne kadar duyarlı kişi var! Bu ilçe çok güzel, çok güzel!  maşallah, maşallah diye söylenmiş.

Özel kalemine ilk üç gün 5 saat, sonraki günler için 3 saati, randevu talebi isteyenlere ayırması talimatı vermiş.

Sonraki günler randevu talep edenler artsa da randevu talep eden herkesle görüşmüş.

Görüşmelerin özeti!

Çekmece kartvizitlerle dolmuş!

7 tane dernek hariç Dernek başkanlarının en büyük faaliyet alanı, siyasi partilerden milletvekili aday adayı, belediye başkanı aday adayı olmak. Vekilleri karşılamak ve onlarla dolaşmak ve ağırlamak olduğundan bahsediyordu.

İlk gelen kendini aşiret lideri olarak tanıtan iki kelimeyi bir araya getiremeyen biri, bizim aşiret 40 bin kişi sn. kaymakamım, diğeri bizim aşiret 100 binin üzeri deyince afalladım. İlçenin nüfusu 50 bin civarı randevu talep eden aşiret reisiyim diyerek gelenlerin söylediği rakamları toplayınca 5 milyonu geçiyordu. Tabi gelenlere falanca aşiret reisi de ziyaretimize geldi deyince o kim! ilk kez duyduk diyenlerin sayısı epey çoktu. Eleme yapınca 3 tane düzgün adam çıktı.

Tam bir facia olan kanaat önderi, ilçenin ileri geleni meselesi var ki! Dayanamadım en son birine Hangi kanaatin önderisin, kanaat önderliğiniz nereden geliyor? Diye sordum. Verdiği cevap dillere destandı!

Bakan, belediye başkan adayı belirleme çalışması için ilçenin kanaat önderlerinin fikirlerini sormak için İl’e gelmişti. Bizim ilçe başkanı geldi, dedi seni kanaat önderi olarak yazacağım, bakan bey sizi çağıracak, benim aday olmam gerektiği söylersin dedi. Bende tamam dedim. Gittik bakan beye söyledik. Kanaat önderliğim o günlerden geliyor. Bende üstüme yüklenen sorumluluğun bilincinde olarak siz değerli kaymakamımızı ziyaret ederek ilçemize hoş geldiniz. Hayırlı olsun demek istedim. Artık sonra gelenlere sormadım. Gerçek önderler zaten kendini belli ediyordu o da sadece bir kişiydi. Kuran kursunun inşaatı yarım kalmış ona dair çözüm talebi için gelmişti. Bu durumu görünce içimden vah vah vah ki! Ne vah bu ilçe: kartvizit başkanlardan, sahte aşiret ağalarından ve hiçbir kanaati olmayan, kanaat önderlerinden geçilmiyor. Dediği konuşma aklıma geldi.

Biz de kaymakam arkadaşımın anlattığı gibi galiba. Yoksa Doğubayazıt tekrar il olsun gibi şehrin geleceği açısından böylesine önemli bir çalışmaya katılırlardı.

 



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52