6. GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

6. GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kongresi yapıldı ve ekibi güven tazeledi

BAŞKAN ALAETTİN ASLAN 2. BAŞKAN NEZİR ÇELİK
Haber: HAMZA SALMAN
Ağrı Gazeteciler Cemiyeti`nin Ağrı’daki Cemiyet Binasında yapılan ve tek liste olarak gidilen olağan kongrede Alaettin Aslan ve ekibi güven tazeledi.
Kongrede Denetim Kurulu ve Faaliyet Raporlarının okunmasının ardından raporlar üyeler tarafından ibra edildi.
Daha sonra yapılan seçimde yönetim kurulu üyeliklerine
Başkan Alaettin Aslan
2. Başkan Nezir Çelik
Ahmet Genç
Yılmaz Daş
Kasım Kaya
Ahmet Bedir seçildi.
Yeniden başkan seçilen Alaettin Aslan, “Basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı en önemli unsurudur. Çünkü basın demokrasinin temel direklerinden birisidir. İfade ve düşünce özgürlüğü, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ancak basınla mümkün olabilir” dedi.
Başkan Aslan, gazetecilik mesleğinin zorluklarına da dikkat çekerek “Ağrı’da 24 saat büyük bir özveriyle görev yapan, haberin peşinde koşarken alın teri döken basın mensuplarının özlük haklarını savunacak, onların sorunlarına çözümler arayacak bir çatı altında toplamak gereği ortaya çıkmıştır. Derneğimiz bu amaçla kurulmuş ve 6. kongresini yapmıştır. Bölgemizde gazetecilik zordur. Bir habere gittiğinizde her an kendiniz o haberin içinde olabilirsiniz. Haberini yapacağınız kişi akrabanız, dostunuz, çok sevdiğiniz birisi olabilir. Haberini yapacağınız kişi her gün yüz yüze baktığınız o ilin bürokratı, siyaset adamı, belediye başkanı olabilir. Bu nedenle haberi yaparken kaleminizle vicdanınız arasında kalırsınız çoğu zaman. Vicdanınız, haber neyse onu yaz der, ancak Ağrı’nın gerçeklerini gören gözünüz kör, duyan kulağınız sağır olsun diye fısıldar çoğu zaman. Her şeyi göze alarak haberi yaparsınız bu kez mahalle baskısıyla karşı karşıya kalırsınız. İtelenir, horlanır kakalanırsınız. Birileri tarafından yalaka, diğerleri tarafından yandaş, bir diğeri tarafından satılık diye yaftalanırsınız. Bu nedenlerle Ağrı’da gazetecilik yapmak zordur.” dedi.
Başkan Alaettin Aslan, derneğin kuruluş amacı ile ilgili olarak ise “Derneğimizin amacı, meslektaşlarımıza sahip çıkmak, mesleki sorunlara çözüm bulmak ve basını hak ettiği konuma getirmektir. Derneğimizin amacı, kurumların faaliyetlerini kamuoyuna yerinde ve zamanında doğru bir şekilde aktarmak, halkın haber alma özgürlüğüne sonuna kadar sadık kalmaktır. Bu duygularla derneğimizin 6. kongresinin Ağrı’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
Gazeteciliğin zorluklarına değinen Ağrı Gazeteciler Cemiyet 2. Başkanı Nezir Çelik ise, gazetecilerin yorulmadan, usanmadan çalışan kişiler olduğunu vurgulayarak, “7 gün 24 saat görev başında olan gazeteci arkadaşlarımızın işleri oldukça zor. Ağrı ve ilçelerinde görev yapan Gazeteci arkadaşlarımız zor meslek içerisindeler, görevlerinin zorluklarını çok iyi bilen biriyim. Gazetecilik meşakatli bir görev, şerefli bir görev, onurlu bir görev, vicdanının sesini dinleyen, memleketin kalkınması için gecesini gündüzüne katan, vicdanı ona neyi emrediyorsa onu yazıp, çizen, gerek köşe yazısında gerek haber olarak, memleketin yücelmesi uğrunda, halkın refahı uğrunda alın teri döken, yorulmadan, usanmadan, bıkmadan çalışan kardeşlerimizdir. Dileğini yazar ama ortak akılda doğruların peşinde, kamu yararında Ağrı’nın menfaatlerinde buluşmak siz gazetecilere en çok yakışandır. Ağrı’nın menfaati, halkın menfaati neyi icap ediyorsa onu yazmak en doğrusudur." ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21