2 GÜNLÜK FESTİVALİN ARDINDAN

2 GÜNLÜK FESTİVALİN ARDINDAN

"Geleneksel Balık Gölü Festivali" yapıldı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen "Geleneksel Balık Gölü Festivali" konser ve etkinliklerle sona erdi.

Taşlıçay Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Serhat Kalkınma AJansı (SERKA) iş birliğiyle dün başlayan festival etkinliklerine, sabah saatlerinden itibaren devam edildi.

"Saklı cennet" olarak adlandırılan gölde vatandaşlar teknelerle gezerek keyifli vakit geçirdi.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, gazetecilere, Balık Gölü'nün ülkenin en yüksek gölü olduğunu ve çevresindeki doğal güzelliklerle görenleri kendisine hayran bıraktığını söyledi.

Festivalin çok renkli geçtiğini belirten Taşdemir, şöyle konuştu:

"Belediye başkanı seçildiğimden bu yana hem yaz hem kış festivali düzenliyoruz. Bu sene de festivalin ikincisini düzenledik. Birbirinden çok değerli sanatçılar vardı. Binlerce insanımız buraya akın etti. İnsanlar pandemide böyle bir etkinlik ve eğlenceye hasret kalmıştı. Festival dün çok güzel geçti. Bugün de sabah erken başlayan festival çok güzel geçti. Bu mutluluk ve güzelliği kelimelerle anlatamıyorum. Vatandaşlar ve askerler beraber halay çekti."

Vali Osman Varol, paydaş kurumlar ve güvenlik görevlilerine teşekkür eden Taşdemir, kışın da festival düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Festival, Grup İmera ve yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Doğu'nun saklı güzelliği ve Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliği gösteren Balık Gölü'nde, Balık Gölü Festivali'nin ikincisi düzenleniyor. Bölgenin tanıtımı için önemli bir organizasyon, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Doğu'nun saklı güzelliği: ‘Balık Gölü'ne sahip çıkmasını istiyoruz. Bölgenin kalkınması için Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir’in ortaya koyduğu özverili ve gayretli çalışmalarından biri olan Doğu'nun saklı güzelliği: 'Balık Gölü'nün hak ettiği değere ulaşması ve bölge halkına önemli bir kazanç kapısı olması adına turizme kazandırılma çalışmaları, bölge halkı tarafından taktir edilmekte bizde bölgenin bir evladı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve doğal güzelliklerin korunmasında önemli hassasiyeti ve çabası olan saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendiden Doğu'nun saklı güzelliği: ‘Balık Gölü'ne ve bu güzelliği turizme kazandırmak için gayretli bir çalışma ortaya koyan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir’e sahip çıkmasını istiyoruz. Gerekli yapılar kurularak ‘Balık Gölü'nün turizm potansiyeli 4 mevsim kazanca dönüştürülmeli. Doğu'nun saklı güzelliği: ‘Balık Gölü'nün doğal yapısı korunarak turizm potansiyelini artırmak için göl çevresinde balon turları, yamaç paraşütü için alan düzenlemesi, kuş gözlem kuleleri, bungalov tarzı evler, hobit evleri, yeme içme alanları, kamelyalar, çadır kamp alanları, bölge halkının ürünleri sergileyebileceği yapılar, gölde tekne turu ve ağaçlandırma yapılması çalışmaları ile turizm potansiyelinin kazanca dönüştürülmesi ülkenin ve bölgenin yararına olduğu için hak ettiği seviyeye kavuşturulması için hükümetin desteğine ihtiyaç vardır. Mevcut halde Taşlıçay Belediyesinin bu tesisleri yapabilecek imkânı bulunmadığı için turizm bakanlığı ve çevre şehircilik bakanlığının balık gölü için adım atmaları bölgenin ve ülkenin yararına olacaktır.4 mevsim turizm potansiyelini kazanca dönüştürecek yapılar ile bölge önemli bir turizm alanı olacaktır.



Anahtar Kelimeler: GÜNLÜK FESTİVALİN ARDINDAN
  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30