2015 YILI

2015 YILI

Acısıyla, tatlısıyla bir yıl daha bitti.

Çok klişesi olanından bir yeni yıl… Hani yeni yılda her şeyin ne kadar güzel ne kadar şahane olacağını anlatan, yeni yıl yazısı…

Yeni yıl gençlikte umuda giden uzun ince bir yol, yaşlılıkta ise sonbaharda esen hazan rüzgârlarıdır.

Her günü yeni bir yılın başlangıcı gibi görüp öylece yaşamaya çalışmak, umutları yeşertmek, geleceğe dair pembe ufuklara bakmak, kolay kurulmayan sevgileri tüketmemek, eskiyen duygulara bir yeni başlangıç yapmak ya da özlemleri tazelemek için bir fırsattır yeni yıl.

Kimine göre beklentilerin karşılandığı bir yıl oldu, kimine göre beklentilerin rötar yaptığı bir yıl oldu. Hayat işte böyle bir şeydir. Bazen umuttur insanları yarına sürükleyen.

Ne diyor şair, Umut lambadaki gaz gibidir. Gaz varsa lamba ışık saçıyor, yoksa her şey eskisi gibi karanlık”. Her giden yılın arkasından el sallarken her şeyin sonunda bir yıl daha yaşlandığınızı anlıyorsunuz.

Yeni yılı karşılamada önce sağlığınız aklınıza geliyor, tüm insanlara sağlık içinde nice yıllara diyerek dualar dökülüyor dudaklarınızdan.

Önce sağlık diyorsunuz, sonra yeni umutlar sıralanıyor belleğinizde. Belki su gibi akıp giden eski yıl içinde yitirdiklerinizin umudu bu. Belki hayallerinizi süsleyen güzellikleri yaşama umudu. Belki de barış içindeki güler yüzlü mutlu insanlardan oluşan bir dünya beklentisinin umududur bu.

Öğrenciler başarılı olma umudunda, gençler rüyalarını süsleyen sevgiliye kavuşmanın derdinde. Sevgililer mutlu bir yuvada çocuklarıyla yaşama umudunda. Fakirler zengin, zenginler daha zengin olmanın umudunda. İşsizler iş, hastalar şifa bulma umudunda.

Öylesi bir döngü ki her yeni yılda önümüze çıkan bantta hemen hemen aynı duygu ve düşüncelerle hayallerin cıvatalarını sıkıyoruz. Yeni yıl için yeni umutları her birey kendi yazıyor gibi.

Her şeye karşın kendi ayakları üzerinde durabilme gücü insanı yaşama bağlayan güç kaynağı oluyor. Yeni yıllar bir ölçüde yeni beklentilerle tetiklenen insanların ayağa kalkmasını sağlıyor.

AĞRI'nın yeni yıldan beklentileri çoktur.

İlçelerdeki vatandaşlar da ekmek kavgasını metropollerde aramaktansa kendi memleketlerinde yaşam mücadelelerini sürdürecek.

Tarım ve hayvancılığın daha fazla gelişmesi için yaygın çalışmaların yapılmasını bu yıl bekliyoruz. Bundan 40-50 yıl önce AĞRI, hayvancılık sektöründe söz sahibi bir il idi.

Yeniden sektörde söz sahibi olmak istiyoruz.

Başarılı işler için yaratılacak dayanışmalar çok önemlidir. Toplumsal hayatın kendi kuralları ve disiplini dahilinde yaşam koşullarımızın iyileştirilmesi için dayanışma ruhu ile atılacak adımlar için yeni girişimler oluşturmalıyız. Bu alandaki gelişmelerin içi doldurulmalı, göstermelik olmaktan çıkan; hedeflere kilitlenmiş gerçek dayanışmalar için emek harcanmalıdır.

Geçmişi sorgulamanın kimseye fayda getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ama geçmişte yapılan hatalardan, yanlışlardan ders çıkarabiliriz.

Yeni umutların yeni yılda daha gür yeşereceğini bekliyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz. AĞRI'nın bu yılı en iyi şekilde değerlendireceği inancı içerisinde olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz.

Bir dönem daha AĞRI'nın kaderini belirleyecek genel seçimler yeni yılda yapılacak. Partilerin de seçmenlerin de doğru kararlar ile kentin makus talihini değiştirmesi en büyük beklentimizdir.

DOĞUBAYAZIT Gazetesi olarak, başta okurlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yeni yılda sağlık, huzur ve esenlik diliyoruz.

Her şey gönlünüzce olsun… 

Unutmayın, takvimleri de milatları da yaratan biziz, hepsi bir kurgunun ürünü… 2015 de bir sayı ama hayat gerçek. Gidip o gerçeği, en dürüst şekilde yaşamak gerek…



Anahtar Kelimeler: 2015 YILI
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34