DOĞUBAYAZIT DEVLET HASTANESİNDE SAĞLIK PERSONELİNE YAPILAN YEĞİNLİĞİN SAĞLIK HİZMETİNİN AKSAMASINA NEDEN OLUYOR...

DOĞUBAYAZIT DEVLET HASTANESİNDE  SAĞLIK PERSONELİNE YAPILAN YEĞİNLİĞİN SAĞLIK HİZMETİNİN  AKSAMASINA NEDEN OLUYOR...

.

Öncelikle Doğubayazıt halkını sevgi ve muhabetle selamlarım...
   Şiddet (yeğinlik), haklı  veya haksız kimseye fayda sağlamayan ve haksız insana daha fazla zarar veren sonucu düşünülmeden yapılan iç güdüsel yeğin dürtüdür. Bu durumda iki şekilde yapılan yaptırım rehabilite ve ıslah edici etki yapar.
   1. Bireysel müdahale.
   2. Toplumsal müdahale.
Bu iki yaptırım yapılmaması durumunda sosyal ve sağlık hizmetin aksamasına sebep olmakla birlikte toplumsal düzeni yıkmış oluruz. Doğubeyazıt´ta devlet hastanesinde sağlık hizmetlerinin aksadığını ve sağlık personellerinin tayinlerini isteyip gitmelerine sebep olunuyor. Tabi bundan sonra buraya gelmeyi isteyen ve düşünen kişilere de bir handikap oluyor.
    ?´Biz toplumsal birer birey olarak bu olumsuz oluşumlara karşı nasıl bir stimulasyon oluşturabiliriz?´´Diye bir soru aklıma geldi. Tabi ki geçmişte söylenen ve yapılan işlerin vermiş olduğu neticelerine iyi bakmak ve kullanmak gerektiğini düşünüyorum.
    Bu durumda iki şey aklıma geldi; Birincisi Bediüzzaman  Said Nursi hazretlerinin müsbet hareket etmek, ikincisi hadisi şerifte insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.
Birincisi"Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Rıza-yı ilâ­hiye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır; vazife-i ilâhiyeye karışmamaktır. Biz­ler asayişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde herbir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz."(Bediüzzaman Said Nursi) Bu durumda yapılan fiili ve kavli harekette rehabilite edici ıslah edici meyve alınır.
İkincisi Efendimiz (as)´ın bir mübarek sözünden aldık: "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. ? Bu durumda iyi niyetli olmak insanlara fayda sağlayacak faaliyetlere iştirak edip uygulamak lazım.  
   Gel gelelim rehabilite ve ıslah edici mevzulardan,
1. Bireysel Müdahale; bizler toplumda bireysel olarak tartışmayı çıkaran ve tartışmada mağdur olan kişelere karşı teskinleyici(sakinleyici) bir durum oluşturmamız lazım. Haklı olanı sakinleştirmek,haksız olanı yanlış yaptığına inandırmak ve yaptığı yanlışı tekrarlamaması için zararları anlatalım. Mağdur insan kusuru abartmamayı ve karşı tarafın yanlışını görmesini sağlamaya kapı bırakmasını sağlamak lazım.

Bunu bilmekte fayda var, devlet hastanesinde kardeşimiz diş hekimi Cemal YÜCEBAŞ´a yapılan saldırının tekrarında kadın doğum hekimine saldırı yapıldı. Bu şekilde tekrarlanan sorunların hastanede millete verilecek sağlık hizmetinin aksamasına sebep oluyor. Bu durumda Doğubeyazıt halkı olarak bireysel olarak bu insanları toplumda olmazsa birebir durumlarda yanlış yaptıklarını ve ciddi kabul edilmeyecek bir davranış olduğunu hissettirmek lazım.
2. Toplumsal Müdahale; bizler toplumsal yaşantılarımızda toplumda yukarıda bahsi geçen saldırıların kınanmasını veya yanlış olduğunu yaygınlaştırmamız lazım. Aksi halde hastaneye bizimde ailemizden birileri gidip sağlık hizmetinin aksaklığında payıdar olur.
   Doğubeyazıt halkının bu tür durumda ferdi olsun toplumsal olsun rahatsız olduğuna eminim. Bu durum içinde ferdi olsun toplumsal olsun gereklilikleri yapacağına eminim..
Saygı ve sevgilerimle...
ARŞ. FZT. İNAN KARAKUŞ


   



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54