DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINI BİLGİLENDİRDİ...

 DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI BASINI BİLGİLENDİRDİ...

Eş Başkan Özbay, ´Çok kısıtlı imkanlar ile çalışmalarımız yürütüyoruz´

Doğubayazıt Belediyesi ilçedeki yerel ve ulusal basın çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Murat Campingte gerçekleştirilen kahvaltı buluşmasına Eş Başkanları Av.M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, eş başkan yardımcıları Berrin Öztürk ve Bülent Erşik, daimi meclis üyeleri Halime Keskin ve Mustafa Ergül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Dönder ile yerel ve ulusal basın çalışanları katıldı. 
İlçenin genel sorunlarına ilişkin yapılan görüş alışverişinde eş başkanlar çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Ağrı ve Rıfkı Başkaya caddelerinde başlayan kanalizasyon şebekesi döşemesi, ana kolektörlerin değişmesi ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirten eş başkanlar alt yapı çalışmaları ardından asfalt ve peyzaj çalışması ile yolun sonlanacağını ifade ettiler.İsa geçit caddesinde ise imara kapalı olan yolların açıldığını ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının devan ettiği öğrenildi.
´ Basının herhangi bir zümrenin hegemonyası altında olmamalı´
Dördüncü kuvvet olan basının gücünü 15 Temmuz darbe girişimi akşamında bir kez daha kanıtlandığını belirten eş başkan Av.M.Rohat Özbay, ülkeyi kaosa sürüklemeye yönelik olan darbe planın boşa çıkartılmasındaki en büyük emeğin basın yayın organları çalışanları tarafından yapıldığına dikkat çekerek, "Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize dokunmamız, birbirimizi anlamamız gerekiyor. Bizim yılladır basına karşı olan tavrımız her ne zaman net olmuştur. Basının herhangi bir zümrenin hegemonyası altında olmaması gerektiği her zaman ifade etmişizdir. Özgür basın anlayışının her zaman gerçekleri halka ulaştırma noktasında olması takdire şayandır. Ne yazık ki bugün hala cezaevlerinde halka haber ulaştırdıkları için tutuklu gazeteciler bulunmakta. Umuyorum ki adalet en kısa sürede tecceli eder ve tutuklu gazeteciler özgürlüklerine kavuşur" dedi.
´Çok kısıtlı imkanlar ile çalışmalarımız yürütüyoruz´
Eş başkan Özbay basınla böyle bir buluşmayı yönetim olarak istediklerini, sorunları birlikte tartışmak gerektiğini belirterek," Yaptığımız çalışmaları siz değerli gazeteciler ile paylaştık önerileriniz bizim için değerlidir.Bizler yaptığımız her çalışmayı halkı esas alarak yapıyoruz.Halkı göz ardı ederek yapılan ne çalışma olursa olsun başarıya ulaşamaz. Bu noktada bunun bilincindeyiz. Çok kısıtlı imkanlar ile çalışmalarımız yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar asla bu halk için yeterli değildir" şeklinde konuştu.
´Halkımız öz kaynakları ödeme noktasında duyarlı olmalı´
Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri gereği bu tip buluşmaların önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan eş başkan Delal Tekdemir ise ,demokrasilerde hesap vermenin oldukça önemli olduğunu belirterek, "Basın emekçisi arkadaşlarla bugün bir arada olmak bizi mutlu etti. Bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak, yaptıklarımız siz değerli gazetecilerle paylaşmak ve sizin gözünüzle olumlu ve olumsuz eleştiriler almak bizim için önemlidir.Genel olarak yaptığımız çalışmalardan zaten haberdarsınız.Bu çalışmaları yaparken belediye ekonomik olarak çok zorlanmakta.Özellikle halkımız su,çevre temizlik vergisi,emlak vergisi gibi borçlarını ödememekte. Belediyeye geri gelen öz kaynakları halkımız ödeme noktasında duyarlı olmalıdır " dedi.
/resimler/2016-8/5/0852067444147.jpg
 
/resimler/2016-8/5/0852271819608.jpg
 


  • BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

Egazete


  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

17.04.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:20
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:55
  • YATSI 20:19