UNUTULMAMASI GEREKEN BAZI ÖNERİLER?

UNUTULMAMASI GEREKEN BAZI ÖNERİLER?

PSİKOLOG -YAZAR YELDA GÖKALP´İN KALEMİNDEN

Mevlana´nın öğretilerini içeren ışık terapisi ile aydınlanın?

ADLI MAKALEMDEN...

1. Her gece ay ile birlikte bütün gününü, GÖNÜL SÜZGECİ´nden geçir... Neredeyim ve nereye gidiyorum? Kimim ve nerdeyim? Ruhunu ve kalbini boş işlerden ve eylemlerden arındır. Sana fayda vermeyecek arkadaş, senin en çok vaktini çalandır. Buna izin verme. Kendi özüne dön ve düşün... Yeryüzünde yaptığın eylemler sana huzur veriyor mu? Veriyorsa ne âlâ, vermiyorsa dur ve düşün ne yapmalısın, kalbine danış!

2. Muhabbet ateşini hep yanık tut. O muhabbet ateşinin huzuruyla şereflendiğinde en mutlu insan sensin. Aşkı elden bırakma... Keder ve üzüntülerini aşkın ateşinde erit. Karanlıkları aydınlatacak tek çerağ - ışık kalbi, sevgilinin nuruyla aydınlatmandır. Sev ki sevilesin. Zalim olma sevgi hususunda...

3. Yaşadığın her günü yazıya, hatta bir mektuba dökmelisin. Yaralarını acılarını, kederini, sevincini, böylece yüreğindeki şefkatli sevecen özünü ortaya çıkartırsın... Sırlarını Mevla´n ile paylaş, dualar iyileştirici etkisiyle kişiyi huzura kavuşturur... Sabah olup yola çıktığında küçük bir çocuğu veya bir yaşlıyı sevindir. Onun yüzündeki ışıldamayı YAKALA... O sana güzellik ve esenlik verecektir.

4. Önce kendine güzel davran! Önce kendini sev! Kendine saygı duymayan evrende bir hiçtir.
Kendi güzelliklerini paylaş ki çoğalsın, insanlara sevgini göster ki onlar da seni sevsin? Unutma sevgi paylaştıkça çoğalır.

5. Şikayet etmekten vazgeç! Mutlaka hayatında iyi giden güzel şeyler vardır. Bunları ön plana al ki, yaşamın daha huzurla devam etsin. Mutlaka negatif şeyler de vardır. Ancak onları o kadar da büyütüp hayatı kendine zindan etme!

6. Güne mutlaka gülümseyerek başla! Gülümsemenin enerjisi sarsın yüreğini! Evindekilere koca bir merhaba de ve gülümse, hatta gün içinde etrafındakilere somurtmaktan vazgeç ve her daim bir bahaneyle gülümse.

7. Dünya mülkünü ve varidatını elde etmek için uğraş. Emeğini hep büyüt, ama asla malının ve mülkünün kölesi olma... Dünya hep bir araç olduğu sürece sana neşe ve mutluluk verir, yoksa amaca dönüştüğünde bir kaosa dönüşür, bunu unutma!

8. Dostlarınla ışığını, sevecenliğini, güzelliklerini paylaş, onlarla sık sık toplantılar oluştur, bu toplantılarda neşeni ve üzüntünü paylaş, güzelliklerini de! Işığın paylaştıkça çoğalır?

9. Kendini su gibi aziz kılmak istersen, sakın ola negatifliklerin sana yapışıp kalmasına izin verme! Su gibi aziz ol! Güneş kadar ısıtan!

10. Sürekli dostlarına hayıflanmaktan vazgeç. İyilikleri önce kendin yap başkasından beklemek yerine. Evrene ver, evren sana misli misli geri iade eder. Cimrilikten vazgeçmeden ışığın sırrına eremezsin.

11. Işığını, yüreğinin güzelliklerini söndürmek istemiyorsan, kimseye kin duyma! Kin karartır gönülleri. Zarar verir ışığına. Mutlu olmanın sırrı evrenden ve yaratıcının nurundan nur almak ve bu nuru bütün yeryüzüne sunmaktır. Gönül gözünüz açık ola, sırlar hakikat ola? Güneş olup yeryüzünü aydınlatalım, su gibi gönülden gönüle akalım?

PSİKOLOG -YAZAR YELDA GÖKALP



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23